Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την εξέλιξη του προγ...

Εμβόλιο ή κυρώσεις: Τελεσίγραφο του Μητσοτάκη για γηροκομεία και υγειονομικούς - COVID free εστίασηΕμβολιασμός κατά του κορονοϊού στην Πάτρα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.07.2021

10:18 13.07.2021
Υποχρεωτικός καθίσταται ο εμβολιασμός για τους εργαζόμενους σε γηροκομεία, ενώ θα ακολουθήσουν από τον Σεπτέμβριο οι υγειονομικοί. Οι τέσσερις ανακοινώσεις Μητσοτάκη.
Τελεσίγραφο έως και τις 16 Αυγούστου έδωσε η κυβέρνηση στους εργαζομένους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ώστε να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ειδάλλως θα βρεθούν αντιμέτωποι με κυρώσεις.
Ο πρωθυπουργός, στο τηλεοπτικό του μήνυμα, ανακοίνωσε τέσσερις αποφάσεις που αλλάζουν τα δεδομένα και όσον αφορά στο εμβόλιο αλλά και σχετικά με τη λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης.

Αρχίζει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, οι εργαζόμενοι στα γηροκομεία υποχρεούνται πλέον να κάνουν το εμβόλιο καθώς έρχονται σε καθημερινή επαφή με την πιο ευπαθή κατηγορία πολιτών, τους ηλικιωμένους.
«Όσοι δεν το πράξουν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 16η Αυγούστου και μετά» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, διαμηνύοντας πως «δεν γίνεται αυτοί οι οποίοι υποτίθεται ότι προστατεύουν εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο, να είναι οι ίδιοι πιθανοί φορείς αυτού του κινδύνου».
Το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού θα επεκταθεί στους υγειονομικούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, από τον 1η Σεπτεμβρίου.
Όσον αφορά στις επιπτώσεις, οι υγειονομικοί μπορεί να μετατεθούν σε μη ενεργό πόστο ή να τεθούν σε αναστολή εργασίας, ενώ σε αναστολή που θα ισοδυναμεί με άδειά άνευ αποδοχών.
Οι υπουργοί Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακακής, θα εξειδικεύσουν τις ανακοινώσεις περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, αλλά και θα ανακοινώσουν το νέο πλαίσιο λειτουργία της εστίασης.

Δέλεαρ στις Ένοπλες Δυνάμεις

Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκε πως θα υπάρξουν κίνητρα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, μόνιμα και μη, για να κάνουν το εμβόλιο. «Μόνιμοι και στρατεύσιμοι θα έχουν τη δυνατότητα, αλλά και κίνητρα, να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός

Πώς θα ανοίξουν οι εσωτερικοί χώροι εστίασης

Η τελευταία απόφαση είχε να κάνει με τη λειτουργία των εσωτερικών χώρων εστίασης, που θα ανοίξουν μεν από την Παρασκευή 16 Ιουλίου, αλλά αυτό το άνοιγμα θα αφορά μόνο τους πολίτες που έχουν εμβολιστεί πλήρως κατά του κορονοϊού.
Τα σενάρια που κυκλοφορούσαν περί υπαναχώρησης από τις προβλέψεις για μεικτούς χώρους επιβεβαιώθηκαν, με τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει πως έως και τα τέλη Αυγούστου όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους.
Ο αριθμός, δε, των επισκεπτών θα είναι αυξημένος, αλλά προκαθορισμένος.
Οι επιχειρηματίες θα έχουν στη διάθεσή τους μία εφαρμογή, μέσω της οποίας θα μπορούν να πιστοποιήσουν εάν οι πελάτες έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ισραηλινοί στρατιώτες ζητούν εκεχειρία στη Γάζα, αλλιώς δεν θα εμφανιστούν για υπηρεσία

Επιστολή-καταπέλτης προς τους υπουργούς και τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων. Θέλουν κατάπαυση πυρός και ανταλλαγή ομήρων με Παλαιστίνιους...