Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Μάθημα... ανατομίας στον σταθμό Βενιζέλου

Μάθημα... ανατομίας στον σταθμό Βενιζέλου
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ



Εμφανίστηκε η υπ. Πολιτισμού στο σκάμμα με τις αρχαιότητες για πρώτη φορά ύστερα από 8 χρόνια! ● Αμετακίνητοι στην εγκληματική απόφαση για τεμαχισμό και απόσπαση οι υπουργοί και η συντροφιά τους.
Ακολουθήστε μας στο Google news

Hρθαν, υποσχέθηκαν ανώδυνο θάνατο και ανάσταση των διαμελισμένων αρχαιοτήτων ως Φρανκενστάιν και… αποχώρησαν. Περιφρονημένη η Θεσσαλονίκη, δεν άκουσε ούτε λέξη ούτε ψίθυρο για χρονοδιάγραμμα του έργου του μετρό, για το οποίο είναι προφανές ότι το 2023 είναι ανάμνηση και το… 2025 η πιο αισιόδοξη εκτίμηση.

Ποτέ άλλοτε όσο χθες δεν συσκέφθηκαν τόσοι άνθρωποι, τόσοι πολιτικοί παράγοντες –υπουργοί, δήμαρχοι, τεχνικοί– για να μην πουν απολύτως τίποτα στο τέλος. Απόμειναν τα μέλη της Κίνησης Πολιτών να «ουρλιάζουν» σιωπηλά ότι οι αρχαιότητες στο αρχαίο σταυροδρόμι δεν πρέπει να οδηγηθούν στην ιστορική εκδοροσφαγή.

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

«Δεν θα καταλάβουν ότι κουνήθηκαν τα αρχαία». Η δήλωση –που ελέγχεται για την αμετροέπειά της– του μελετητή της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων στον σταθμό της Βενιζέλου, Δημήτρη Κορρέ, είναι η μοναδική που θα άξιζε να αναφερθεί από όσα συνέβησαν χθες στη Θεσσαλονίκη. Η παρουσία της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, στο σκάμμα με τις αρχαιότητες για πρώτη φορά ύστερα από 8 χρόνια (!) μαζί με τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, θα άξιζαν ένα παραπολιτικό σχόλιο. Συνοδευόταν από ένα τσούρμο τεχνικούς, αλλά δεν τους ξενάγησε ούτε ένας αρχαιολόγος της Εφορείας Πόλης Θεσσαλονίκης. Αρκέστηκαν να παρακολουθούν το «μάθημα ανατομίας» του κ. Κορρέ.

Ο κ. Καραμανλής άφησε, χθες, κατά μέρος τις αρχαιολογικές του εκτιμήσεις της προηγούμενης εβδομάδας και αρκέστηκε να πει ότι «το έργο αυτό θα τελειώσει» και έχουμε να ελπίζουμε στο… Fly Over! Η αναφορά του δε στην κ. Μενδώνη, που «από την αρχή ήταν υπέρμαχος της απόσπασης και επανατοποθέτησης», θα μπορούσε να διαβαστεί και ως αποποίηση ευθυνών. Η κ. Μενδώνη από την πλευρά της σχολίασε για άλλη μια φορά μόνο την απόφαση του ΣτΕ και «για να σημάνουμε την επανέναρξη του έργου» με γενικόλογες αναφορές σε επαναφορά του 92% των αρχαιοτήτων. Ακολούθησε η πολυαναμενόμενη σύσκεψη στα γραφεία της Αττικό Μετρό (ΑΜ), από την οποία αναμένονταν κάποιες έστω ανακοινώσεις, πλην ματαίως.

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Οι κ. Μενδώνη και Καραμανλής αναχώρησαν χωρίς λέξη, ο πρόεδρος της Α.Μ. Νίκος Ταχιάος δεν εμφανίστηκε και το πολιτικοτεχνικό δυναμικό της πόλης (Σταύρος Καλαφάτης, Γεώργιος Καραγιάννης, Γεώργιος Διδασκάλου, Μαρία Αντωνίου, Απόστολος Τζιτζικώστας, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Νίκος Κουρέτας, Λάζαρος Κυρίζογλου, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Γεώργιος Τσακούμης) το έριξαν στη… φιλολογική ανάλυση.

«Το νερό μπήκε στο αυλάκι και δεν γυρίζει πίσω», λακώνισε ο κ. Καλαφάτης, ο δήμος «θα επιβλέπει κάθε μέρα το χρονοδιάγραμμα» (;) είπε ο κ. Ζέρβας, «μία δέσμευση του πρωθυπουργού παίρνει σάρκα και οστά» σχολίασε η κ. Αντωνίου, ενώ ο κ. Τζιτζικώστας έκλεισε το βιβλίο των χθεσινών δηλώσεων, διαπιστώνοντας ότι «το μετρό, μετά τις δικαστικές αποφάσεις, πλέον γυρίζει σελίδα». Βέβαια, είδε κι αυτός πλέον ότι «είναι τώρα η ώρα να επιταχυνθούν οι εργασίες, προκειμένου να ολοκληρωθεί το πολυπόθητο αυτό έργο, που τόσο έχει ταλαιπωρήσει όλους μας», αλλά μέχρι εκεί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ένα βήμα πριν την απάντηση του Ισραήλ και το άνοιγμα της «πύλης της Κολάσεως» στη Μέση Ανατολή- Aυτές είναι οι δυνάμεις που παρατάσσονται

  α Το μεγάλο ερώτημα στην διεθνή κοινότητα είναι το πόσους πυραύλους έχει ακόμα το Ιράν Το Ιράν μετά τις επιθέσεις του Απριλίου έκανε ένα α...