Τη δόξα του συναδέλφου του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων φαίνεται πως ζήλεψε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και μετά τις χθεσινές εκβιαστικές δηλώσεις του Αδώνιδος Γεωργιάδη προς τους καταστηματάρχες, προχώρησε σήμερα σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου μεταξύ άλλων, σε ύφος απόλυτο, αν όχι εκδικητικό, προαναγγέλλει τιμωρητικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους.
«Η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι που έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια. Τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Άκης Σκέρτσος.
Αν μη τι άλλο, το πολύ κοντινό στο περιβάλλον του πρωθυπουργού στέλεχος δίνει δείγμα γραφής για το πώς αντιλαμβάνεται μάλλον αυτή η κυβέρνηση το γεγονός ότι με τις παλινωδίες της και με τις αλλοπρόσαλλες τοποθετήσεις των επιστημόνων που έχει θέσει στην υπηρεσία της, δεν έχει καταφέρει να πείσει μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, ώστε να προχωρήσει στον εμβολιασμό του.
Όταν η κυβερνητική εκπρόσωπος ρωτήθηκε σχετικά με την τοποθέτηση του υφυπουργού, κατά την ενημέρωση των συντακτών, απάντησε πως «το πλαίσιο για τους πολίτες που δεν είναι εμβολιασμένοι έχει ήδη φανεί κι από τη δέσμη μέτρων που ανακοινώθηκε. Και επανέρχομαι στους χώρους ψυχαγωγίας γιατί είναι προφανές ότι όποιος είναι ανεμβολίαστος θα πρέπει να τηρεί τα περιοριστικά μέτρα και τους κανόνες δημόσιας υγείας, που υφίστανται και τώρα. Άρα, όποιος είναι εμβολιασμένος θα έχει περισσότερες ελευθερίες στην κοινωνική του ζωή», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση για το εάν υπήρξε επικοινωνία της κυβέρνησης με τους κλαδικούς φορείς για τον διαχωρισμό των χώρων ψυχαγωγίας σε «αμιγείς» για εμβολιασμένους και σε «μεικτούς», η Αριστοτελία Πελώνη εξέφρασε απλά την ελπίδα ότι όλοι θα προσαρμοστούν και έκανε λόγο για αντίδραση... σύγχυσης στα νέα μέτρα. Και σημείωσε ότι σε ό,τι αφορά τους αμιγείς χώρους, προβλέπονται πολύ μεγαλύτερες πληρότητες και άρα πρακτικά είναι προς το συμφέρον μιας επιχείρησης να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.
Τέλος, κληθείσα να σχολιάσει τις αντιδράσεις από επαγγελματικούς φορείς, που μιλούν για καταστήματα πολλαπλών ταχυτήτων και αθέμιτο ανταγωνισμό, είπε πως η κυβέρνηση δίνει την επιλογή αλλά πρόσθεσε, επικαλούμενη όλα τα επιστημονικά δεδομένα, ότι δεν υπάρχει υγειονομικός κίνδυνος στην περίπτωση των εμβολιασμένων.
Για ακραία διχαστική στρατηγική κατηγορεί την κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι φορτώνει την αποτυχία της στις πλάτες των πολιτών και της κοινωνίας.
Αλ. Χαρίτσης: Ο εμβολιασμός θα προχωρήσει με συναίνεση και όχι με τις παλινωδίες και τις εκβιαστικές λογικές της κυβέρνησης
«Αντί να χτίσει την συναίνεση για τον εμβολιασμό, βλέπουμε από την κυβέρνηση παλινωδίες, εκβιαστικές λογικές, προσπάθεια εξαγοράς των νέων και μετακύλιση ευθυνών στους επιχειρηματίες της εστίασης», σχολίασε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, στον «Real fm 97.8», τονίζοντας την ανάγκη «να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς ο εμβολιασμός».
«Οι εξελίξεις με τις μεταλλάξεις επηρεάζουν πρωτίστως δραστηριότητες όπως ο τουρισμός», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «πρέπει να είναι σαφές πώς γίνεται η επανεκκίνηση, για να μην έχουμε την επαναφορά μιας επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης από τον Σεπτέμβρη, όπως έγινε πέρυσι».
«Δυστυχώς είδαμε στην Σύνοδο Κορυφής τον Έλληνα πρωθυπουργό να βρίσκεται στο στόχαστρο άλλων χωρών για τον τρόπο που άνοιξε ο τουρισμός στην χώρα μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια στην αγορά, καθώς η δημόσια υγεία και η οικονομία είναι αλληλένδετες», πρόσθεσε ο κ. Χαρίτσης, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί η μερική επανεκκίνηση της οικονομίας ως άλλοθι για να μην υπάρξει στήριξη σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους».
Ο τομεάρχης Ανάπτυξης υπενθύμισε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για «μέτρα στήριξης με ρευστότητα», «κλαδικά προγράμματα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης για κλάδους που έχουν πληγεί ασύμμετρα από την κρίση, όπως το λιανεμπόριο, η εστίαση και ο τουρισμός», «επιδότηση των θέσεων εργασίας και όχι της αναστολής της», «ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας» και «αξιοποίηση της Αναπτυξιακής τράπεζας ώστε να χρηματοδοτήσει με χαμηλότοκα και μηδενικά επιτόκια τις μικρές και μεσαίες που είναι αποκλεισμένες από τον τραπεζικό δανεισμό».
«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την διπλή απειλή της οικονομικής καταστροφής επιχειρήσεων και εργαζόμενων και ταυτόχρονα της κατάρρευσης των δημόσιων οικονομικών», κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου