Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα

«Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα»

guardian-630.jpg

Το σχετικό δημοσίευμα του βρετανικού «Guardian» Το σχετικό δημοσίευμα του βρετανικού «Guardian»
Η Ευρώπη ετοιμάζεται για μεγάλη ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα λόγω της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης και του αδιεξόδου στο οποίο έχουν οδηγηθεί οι χώρες, σημειώνει η βρετανική «Guardian».
Το δημοσίευμα αναφέρεται στο χθεσινό Συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. τονίζοντας ότι αυτό «επισκιάστηκε από την άγρια διαμάχη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αυστρία, η οποία ηγείται μίας εκστρατείας ώστε να μπει σε καραντίνα η Ελλάδα και να σταματήσει η μεταναστευτική ροή προς τα Βαλκάνια με το ελληνικό σφράγισμα των συνόρων με την ΠΓΔΜ».
Σημειώνει, ωστόσο, ότι «αν η Ελλάδα αποκοπεί από την υπόλοιπη ζώνη Σένγκεν, το Βερολίνο προβλέπει μια ανθρωπιστική κρίση και μια κρίση ασφάλειας μέσα σε λίγες μέρες».
Και επικαλείται τις δηλώσεις του Ευρωπαίου επιτρόπου για τη Μετανάστευση, Δημήτρη Αβραμόπουλου, που είπε ότι η πιθανότητα μιας ανθρωπιστικής κρίσης μεγάλης κλίμακας είναι εδώ και είναι πραγματική.
Το άρθρο τονίζει και τον διχασμό στις σχέσεις Ελλάδας – Αυστρίας, χαρακτηρίζοντας πρωτοφανή ενέργεια να ανακαλεί μια ευρωπαϊκή χώρα τον πρεσβευτή της από μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
Η Μέρκελ, καταλήγειη εφημερίδα, διατηρεί τις ελπίδες της ότι θα βρεθεί λύση στην έκτακτη σύνοδο κορυφής στις 7 Μαρτίου, αλλά είναι απομονωμένη και δεν υπάρχει εμπιστοσύνη ότι η Τουρκία θα συμβάλει στον περιορισμό των προσφυγικών ροών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T68bCP