Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Ακυρώθηκε το Μνημόνιο της Ελλάδας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Ακυρώθηκε το Μνημόνιο της Ελλάδας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο



Του Τάσου Δασόπουλου

Από τις 15 Ιανουαρίου έχει ακυρωθεί η συμφωνία του 2012 με το ΔΝΤ που είχε συναφθεί με το μνημόνιο του 2012 με αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Bloomberg που επιβεβαιώνουν και παράγοντες του ΥΠΟΙΚ .

Σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα για την ακύρωση της συμφωνίας έγινε από την ελληνική πλευρά έγινε με στόχο να κερδίσει η Ελλάδα το διοικητικό κόστος του δανείου από Ταμείο το οποίο είναι ως γνωστό παγωμένο από τα μέσα του 2014.

Μετά την εξέλιξη αυτή είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα διαπραγματεύεται από την αρχή με το ΔΝΤ για την σύνταξη ενός νέου μνημονίου το οποίο θα υλοποιείται παράλληλα με αυτό που υπογράφηκε το καλοκαίρι με την ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Σε δεύτερη ανάγνωση η ακύρωση του μνημονίου με το ΔΝΤ εξηγεί εν πολλοίς και την πίεση του ΔΝΤ για σκληρές λύσεις σε ασφαλιστικό, φορολογικό και δημοσιονομικά, αφού όλα αυτά εντάσσονται στην οριστικοποίηση ης τρίτης συμφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η Σαουδική Αραβία, η Νότια Αφρική, η Αίγυπτος και άλλες αφρικανικές χώρες αποσύρουν τον χρυσό τους από τις ΗΠΑ! Έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους Αμερικανούς και φόβοι για μία παγκόσμια οικονομική κρίση 29.04.2024 | 07:23

  Σε μία κίνηση που προκαλεί ανησυχία ως προς την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας προχώρησαν η Αίγυπτος, η Νότια Αφρική, το Καμερούν, η ...