Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Ο χρόνος πιέζει,

Χωρίς διαπραγματεύσεις μέχρι στιγμής

Ο χρόνος πιέζει, αλλά στο Χίλτον είναι... χαλαροί

Ο χρόνος πιέζει, αλλά στο Χίλτον είναι... χαλαροί


Ο Κατρούγκαλος ενημέρωσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Στις 3 ξεκινά η συζήτηση του ασφαλιστικού στη Βουλή

Να τιναχτεί στον αέρα κινδυνεύει το σχέδιο για σύγκληση έκτακτου Eurogroup τη Μ. Πέμπτη για να κλείσει μία συμφωνία με τους δανειστές. Με το Κουαρτέτο και την ελληνική κυβέρνηση να έχουν στη διάθεση τους μετά βίας 48 ώρες ώστε να φθάσουν σε ένα προσχέδιο κειμένου συμφωνίας το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει υπάρξει επαφή μεταξύ των δύο πλευρών τις τελευταίες μέρες μόνο ανησυχητικές εξελίξεις μπορεί να προμηνύει. Και αυτό καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποτελεί εκκρεμότητα μόνο το τι θα γίνει με τα επιπρόσθετα – προληπτικά – μέτρα και το μηχανισμό επιβολής τους αλλά ακόμα υπάρχουν ανοικτά ζητήματα και στο πακέτο των 5,4 δισ ευρώ, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν ενστάσεις.

Οι διαπραγματεύσεις το Σαββατοκύριακο στο Χίλτον κύλησαν σε τεχνικό επίπεδο και σε μάλλον χαλαρούς ρυθμούς, όπως ανέφεραν και πληροφορίες από το εξωτερικό. Ίδιο σκηνικό και τη Δευτέρα το πρωί, όπου στο χώρο του ξενοδοχείου βλέπει κανείς να “περιφέρονται” στελέχη των Θεσμών και περισσότερο να κάνουν συναντήσεις μεταξύ τους παρά να διεξάγεται κάποια “διαπραγμάτευση”.

Πληροφορίες αναφέρουν τώρα ότι η πρώτη επαφή μεταξύ των δύο πλευρών θα γίνει το απόγευμα, κάτι ωστόσο που δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί αφού η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες ακολουθεί τη στρατηγική της “συσκότισης” με το “μανδύα” της απεργίας της ΠΟΕΣΥ. Όχι μόνο δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση απ' τα γραφεία των υπουργών που μετέχουν στη διαπραγμάτευση για το τι συμβαίνει αλλά και οι ίδιοι οι υπουργοί ακολουθούν «σιγή ασυρμάτου». Κάποιοι μάλιστα έχουν και τη διάθεση... τρολαρίσματος. Όπως ο υπ. Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος που έλεγε προχθές ότι δεν πρόκειται να μιλήσει, αφού οι δημοσιογραφικές ενώσεις έχουν απεργία και ότι «για εμάς η απεργία είναι θρησκεία!».

Την ίδια ώρα σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αναστατωθεί με το πακέτο μέτρων που έφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά το Eurogroup της Παρασκευής ο Γιώργος Κατρούγκαλος ενημέρωσε  την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος δεχόμενος κατά πληροφορίες να μειωθούν οι εισφορές των νέων αυτοαπασχολούμενων μέχρι την πενταετία.

Σήμερα πάντως το μεσημέρι ξεκινάει στη Βουλή η συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, το οποίο κατατέθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία στο Μάτι

  ΕΛΛΑΔΑ  / Δευτέρα 29 Απριλίου 2024, 06:32:40 /   Τελευταία Ενημέρωση: 06:36   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ    Έξι χρόνια μετά την ολέθρια φωτιά που σάρ...