Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΣΤΡΙΜΩΧΝΟΥΝ ΑΓΡΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

ΣΤΡΙΜΩΧΝΟΥΝ ΑΓΡΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΣΤΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΠΙΣΩ!
Δυσκολεύουν τα δεδομένα για την κυβέρνηση, με την Αθήνα να στριμώχνεται στην γωνία χωρίς να έχει δυνατότητα μεγάλων...
ταμειακών αποθεμάτων και με τις τρέχουσες ανάγκες στην οικονομία να είναι μεγαλύτερη από ποτέ.
Στο πλαίσιο αυτό οι δανειστές απέρριψαν και τη νέα πρόταση που κατέθεσε η Αθήνα στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς με στόχο να ξεπεραστεί ο σκόπελος της νομοθέτησης πρόσθετων μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ που θα τεθούν σε ισχύ στην περίπτωση απόκλισης των δημοσιονομικών στόχων.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση πρότεινε να κατατεθεί νομοθετική διάταξη σύμφωνα με την οποία την Άνοιξη του 2017 με την Άνοιξη του 2018 όπου δημοσιοποιούνται τα στοιχεία του πλεονάσματος από τη Eurostat, ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών να υποχρεούται σε άμεση περικοπή δαπανών, εφόσον σημειωθούν αποκλίσεις.
Από την πλευρά τους όμως οι Θεσμοί δεν κάνουν πίσω και δεν πείθονται από τις Ελληνικές προτάσεις. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι θεσμοί, που κατά πάσα πιθανότητα θα δώσουν την απάντηση τους στο οικονομικό επιτελείο σήμερα κιόλας, διατηρούν σημαντικές ενστάσεις. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δανειστές θέλουν παρακολούθηση και λήψη διορθωτικών μέτρων ανά τρίμηνο ή στη χειρότερη ανά εξάμηνο και πάντως όχι μία φορά το χρόνο και εκ των υστέρων, όπως προβλέπει η ελληνική πρόταση.
Και το θρίλερ συνεχίζεται αν και η δική μας πρόβλεψη είναι ότι η κυβέρνηση σε όλα θα πει "ναι" κάνοντας πίσω σε όλα όσα υποστήριζε για τα μέτρα - κάβα! Οι επόμενες ώρες θα είναι πολύ κρίσιμες και θα φανεί εάν τελικά θα υπάρξει Eurogroup την Μεγάλη Πέμπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Φοροδιαφυγή: Μπαράζ διασταυρώσεων για 120.000 ΑΦΜ για εισοδήματα και ακίνητα – Στο μικροσκόπιο 20.000 φορολογούμενοι με αδήλωτα έσοδα

  Με βασικούς “μοχλούς” δύο νέες μονάδες και συγκεκριμένα την Ειδική Υπηρεσία Μαζικών Ψηφιακών Διασταυρώσεων και το Κέντρο Ειδικών Δυνάμεων ...