Κυριακή 17 Απριλίου 2016

«Γκρεμίζεται» ο Κάμερον, ντέρμπι για το Brexit

«Γκρεμίζεται» ο Κάμερον, ντέρμπι για το Brexit

britain-cameron-630.jpg

Διαδηλώσεις κατά του ΚάμερονJohn Stillwell/PA via AP
Μείωση οκτώ ποσοστιαίων μονάδων καταγράφουν τα ποσοστά του Ντέιβιντ Κάμερον στον ορίζοντα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ε.Ε.
Το ποσοστό εμπιστοσύνης στον Βρετανό πρωθυπουργό έπεσε στο 21%, την ώρα που το ποσοστό εμπιστοσύνης στον ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν έχει αυξηθεί κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, στο 28%.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά με τη συμμετοχή 1.693 ανθρώπων κατά το διήμερο 11-12 Απριλίου, εν μέσω αντιδράσεων για το σκάνδαλο των Panama Papers και ενώ ο Κάμερον προσπαθούσε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.
Ντέιβιντ Κάμερον AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Πιεζόμενος πανταχόθεν, το Σάββατο προχώρησε σε μια κίνηση εντυπωσιασμού, δίνοντας... αυθορμήτως στη δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις της τελευταίας πενταετίας –γεγονός ιστορικά πρωτοφανές για Βρετανό ηγέτη– και ανακοινώνοντας τη θέσπιση ειδικής επιχειρησιακής ομάδας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Αλλά την πάτησε χειρότερα καθώς από τις δηλώσεις προκύπτει ότι όχι μόνο κληρονόμησε 300.000 λίρες από τον φοροφυγά πατέρα του, αλλά... «τσέπωσε» το 2011 άλλες 200.000 λίρες από τη μητέρα του, και μάλιστα με κατάθεση σε δύο δόσεις, ώστε να αποφύγει να πληρώσει τον προβλεπόμενο φόρο κληρονομιάς που θα έφτανε τις 80.000 στερλίνες!

Ντέρμπι

Η δημοσκόπηση δείχνει ίδιο ποσοστό (39%) όσων υποστηρίζουν την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. και όσων τάσσονται υπέρ της αποχώρησης.
Οι αναποφάσιστοι προσδιορίζονται στο 17%, ενώ ποσοστό 5% των συμμετεχόντων δεν προτίθεται να ψηφίσει.
Αύριο, πάντως, ανοίγει και επίσημα η προεκλογική εκστρατεία για το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο.
Brexit
Οι κύριες οργανώσεις που τάσσονται υπέρ του Brexit, η μία στην οποία ηγείται ο Νάιτζελ Φάρατζ, επικεφαλής του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) και η άλλη που αποτελείται από αρκετά ανώτερα στελέχη του Συντηρητικού Κόμματος του Κάμερον, έδωσαν μάχη για τη διεκδίκηση του χρίσματος της επίσημης οργάνωσης για την εκστρατεία υπέρ του Brexit.
Τελικά η εκλογική επιτροπή της Βρετανίας επέλεξε την οργάνωση Vote Leave: «Έπειτα από προσεκτική εξέταση, η επιτροπή αποφάσισε ότι η οργάνωση Vote Leave απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι έχει τις δομές προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι απόψεις των υπόλοιπων φορέων θα εκπροσωπούνται στην έκφραση της εκστρατείας της».
«Συγχαίρω την οργάνωση Vote Leave για την ανάδειξη της... Εμείς στο UKIP, όπως έχω δηλώσει από την αρχή, θα συνεργαστούμε με τον οποιοδήποτε επιθυμεί την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε.», ανέφερε ο Φάρατζ σε ανακοίνωσή του.
Η απόφαση δίνει στην οργάνωση σειρά προνομίων σε σχέση με τις υπόλοιπες οργανώσεις που τάσσονται υπέρ του Brexit. Τα κυριότερα εξ αυτών είναι ανώτατο όριο δαπανών 7 εκατομμυρίων λιρών (περίπου 8,82 εκατομμύρια ευρώ), δωρεάν διανομή εκλογικού υλικού στους ψηφοφόρους, τηλεοπτικό χρόνο προεκλογικών εμφανίσεων και χορηγία έως και 600.000 λίρες για διοικητικές δαπάνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Χαμηλές ταχύτητες σε Κηφισίας και Αττική Οδό

  Newsroom   Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 08:25 Κίνηση στους δρόμους ΙΝ ΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Με αυξημένη  κίνηση  ξεκίνησε η Μεγάλη Εβδομάδα σ...