Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

H ώρα της κρίσης για τη Βρετανία LIVE

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από το ιστορικό δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις. Πότε αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα. 
Φωτογραφικό υλικό, πρωτοσέλιδα εφημερίδων και σχόλια από τα social media.

Bild: «Θα σας αναγνωρίσουμε το γκολ του 1966» (16:15)

Η γερμανική εφημερίδα καλεί τους Βρετανούς να ψηφίσουν «Remain» και προσφέρει ως... αντάλλαγμα ότι το γκολ του Τζεφ Χερστ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1966 ήταν κανονικό.
Θυμίζουμε ότι τότε η Αγγλία επικράτησε της Δυτικής Γερμανίας στο Γουέμπλεϊ με σκορ 4-2, όμως το τέρμα του Τζεφ Χερστ ήταν από τα πιο αμφισβητούμενα όλων των εποχών.
Εκτός από τη σημερινή «υπόσχεση», η Bild έχει δώσει κι άλλες τις τελευταίες εβδομάδες για να «πείσει» τους Βρετανούς να... μείνουν Ευρώπη.  
Μεταξύ άλλων έχει προσφερθεί να γυρίσει πίσω μία ώρα τα ρολόγια της (για να συμβαδίζει με την ώρα Λονδίνου), να σταματήσει να κοροϊδεύει τον πρίγκιπα της Ουαλίας για τα αυτιά του, ακόμα και να χρησιμοποιεί τις πετσέτες με το λογότυπό της για να κρατάει τις καλύτερες θέσεις στις πισίνες και τις παραλίες για τους Βρετανούς τουρίστες (μάχη που κρατάει καιρό τώρα: οι Γερμανοί ξυπνάνε πρωί πρωί και πιάνουν τις ξαπλώστρες με τις πετσέτες τους πριν προλάβουν οι άλλοι τουρίστες).

Υπέρ του Bremain... (16:14)

Η Νίκολα Στέρτζεον, πρωθυπουργός και επικεφαλής τους Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας.

Κακοκαιρία και κίνδυνος πλημμυρών (16:13)

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε τους ψηφοφόρους για καταρρακτώδεις βροχές, καταιγίδες και πιθανότητα πλημμυρών στο Λονδίνο και περιοχές της νοτιοανατολικής Αγγλίας.
Στην πρωτεύουσα η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις στη διάρκεια της νύχτας για καταστροφές από αστραπές, απεγκλωβισμούς από αυτοκίνητα και πλημμύρες σε σπίτια.
Προβλήματα προβλέπονται στις οδικές συγκοινωνίες και τους σιδηροδρόμους. Ηλιόλουστος θα είναι ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα, με περιστασιακές βροχές στη Σκοτία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Μετά της συζύγου αλλά χωρίς δηλώσεις ο Ντέιβιντ Κάμερον (16:10)

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Σαμάνθα, προσήλθε στην κάλπη ο Βρετανός πρωθυπουργός.
AP Photo/Tim Ireland
Αν και ο ίδιος έχει διαμηνύσει ότι δεν θα παραιτηθεί σε περίπτωση που επικρατήσει το Brexit, πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (16:08)

Αντικρουόμενες πληροφορίες για τη συμμετοχή (16:04)

Αν και στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν εικόνες με ουρές ψηφοφόρων έξω από εκλογικά τμήματα, σχόλια χρηστών περιγράφουν μια διαφορετική εικόνα.

Τα πρώτα αποτελέσματα (16:02)

Αν και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται τις πρωινές ώρες της Παρασκευής και δεν θα υπάρχουν exit poll, το βρετανικό ινστιτούτο δημοσκοπήσεων YouGov θα δώσει στη δημοσιότητα μια έρευνα για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος λίγη ώρα αφότου κλείσουν οι κάλπες, το βράδυ της Πέμπτης, με την ελπίδα ότι θα επαναλάβει την επιτυχία που είχε η πρόβλεψή του για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της Σκωτίας, το 2014.

Το ερώτημα του δημοψηφίσματος (16:02)

«Θα πρέπει το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση;».
Αυτό είναι το ερώτημα που θα κληθούν να απαντήσουν πάνω από 46,5 εκατ. ψηφοφόροι. Συνολικά έχουν δημιουργηθεί 382 τοπικά εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα.

46,5 εκατομμύρια Βρετανοί στις κάλπες (16:00)

Andrew Matthews/PA via AP
Εκατομμύρια Βρετανοί καλούνται να αποφασίσουν για το ευρωπαϊκό ή μη μέλλον της χώρας τους.
Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδος) και τα εκλογικά τμήματα θα παραμείνουν ανοιχτά ως τις 22:00 τοπική ώρα (24:00 ώρα Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Εκπαίδευση με... κλεμμένες ειδήσεις

    ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ  Αγωγή κατά Microsoft και OpenAI από αμερικανικές εφημερίδες για πνευματικά δικαιώματα  ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ   02.05.24 16:58...