Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Τέταρτη νύχτα ταραχών στο Παρίσι

gallia-astinomia-630.jpg

Δυνάμεις ασφαλείας στους δρόμους του ΠαρισιούΔυνάμεις ασφαλείας στους δρόμους του Παρισιού | EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON
Δέκα άτομα συνελήφθησαν χθες βράδυ στο βόρειο προάστιο του Παρισιού, Μπομόν-σιρ-Ουάζ, όπου ο 24χρονος Ανταμά Τραορέ πέθανε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του την Τρίτη.
Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχής νύχτα ταραχών στο προάστιο, όπου -σύμφωνα με φωτογράφο AFP που ήταν αυτόπτης μάρτυρας- δυνάμεις της τάξης αποτέλεσαν στόχο πυρών.
Τέσσερις χωροφύλακες «τραυματίστηκαν πολύ ελαφρά», ανακοίνωσε η νομαρχία, η οποία ανέφερε επίσης πως πυρκαγιά σημειώθηκε σε εταιρία, δέκα οχήματα κάηκαν, όπως και κάδοι απορριμμάτων.
Αστυνομικοί κατέφθασαν το βράδυ για να ενισχύσουν την ήδη ισχυρή δύναμη ασφαλείας, που αριθμεί 150 αστυνομικούς και χωροφύλακες.
Ο 24χρονος άνδρας, που συνελήφθη για υπόθεση εκβιασμού, πέθανε το απόγευμα της Τρίτης ενώ κρατούνταν στο αστυνομικό τμήμα, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Parisien.
Ο εισαγγελέας Φρανσουά Καπίν-Νταλχοστ υποστήριξε ότι ο νεαρός υπέστη καρδιακό επεισόδιο κατά τη μεταφορά του στο τμήμα. Ωστόσο, οι συγγενείς του θύματος τονίζουν ότι ο θάνατος οφείλεται σε ξυλοδαρμό από αστυνομικούς.
Τα επεισόδια φέρνουν μνήμες από το Παρίσι του 2005, που είχε βρεθεί στο επίκεντρο μεγάλων ταραχών μετά το θάνατο νεαρών που έπαθαν ηλεκτροπληξία όταν είχαν αποκλειστεί από την αστυνομία, σε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.
related-articles]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Γάζα: Πράξη «θανατικής καταδίκης» η κατάληψη της Ράφα από τον Ισραηλινό στρατό – Απαγόρευσαν την πρόσβαση στον ΟΗΕ

  Ο στρατός του  Ισραήλ  πήρε τον έλεγχο του περάσματος στη Ράφα, νότια της  Λωρίδας της Γάζας  μια κίνηση που κόβει την διανομή ανθρωπιστικ...