Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Νέες δολοφονίες σε διαδήλωση στο Μεξικό

mexiko-diadiklosi.jpg

Διαδήλωση στο ΜεξικόΑπό προηγούμενη διαδήλωση (φωτογραφία αρχείου) | AP Photo/Eduardo Verdugo
Πέντε άνθρωποι, ανάμεσα τους ο δήμαρχος της πόλης Σαν Χουάν Τσαμούλα, δολοφονήθηκαν χθες από άγνωστους ενόπλους κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πολιτεία Τσιάπας του νοτιοανατολικού Μεξικού.
Ξαφνικά ένοπλοι άνοιξαν πυρ, αφού διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία της Σαν Χουάν Τσαμούλα ζητώντας την καταβολή χρημάτων κρατικής βοήθειας και την έναρξη των εργασιών σε πολλά δημόσια έργα, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της πολιτείας.
Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους ο δήμαρχος Ντομίνγκο Λόπεθ Γκονζάλες, δύο αξιωματούχοι του δήμου και δύο ακόμη άνθρωποι, ενώ δώδεκα άλλα άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία.
Η Σαν Χουάν Τσαμούλα, που έχει πληθυσμό 87.000 κατοίκους οι περισσότεροι από τους οποίες είναι αυτόχθονες, αποτελεί μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της πολιτείας Τσιάπας, όπου ιδρύθηκε το 1994 ο Ζαπατιστικός Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (EZLN).
Πριν από δύο εβδομάδες ο EZLN είχε προειδοποιήσει ότι οι «διαφωνίες και οι διαμάχες», που κυριαρχούν στην Σαν Χουάν Τσαμούλα πιθανώς να οδηγήσουν σε «εσωτερικές συγκρούσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μόσχα προειδοποιεί Λονδίνο: Λόγος αντεπίθεσης οι δηλώσεις Κάμερον για την Ουκρανία

  Newsroom   Δευτέρα, 06 Μαϊος 2024 20:16 7 SHARES Θερμή χειραψία του Βολοντιμίρ Ζελένσκι με τον Ντέιβιντ Κάμερον την περασμένη Παρασκευή στ...