Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Επίθεση με μαχαίρι σε τρένο στην Ελβετία

switzerland-attack.jpg

Επίθεση σε τρένο στην Ελβετία Οι αρχές δεν θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο να υπάρχει τρομοκρατικό υπόβαθρο στην επίθεση | Gian Ehrenzeller / Keystone via AP
Ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε βαγόνι τρένου στην Ελβετία, ενώ προσπάθησε να βάλει και φωτιά.
Σύμφωνα με την αστυνομία ένας 27χρονος Ελβετός έβαλε φωτιά με εύφλεκτο υγρό σε ένα βαγόνι στο καντόνι Ζανκτ Γκάλεν και μαχαίρωσε επιβάτες, τραυματίζοντας έξι ανθρώπους, ανάμεσά τους και ένα εξάχρονο παιδί.
Το τρένο κινούνταν ανατολικά, στα σύνορα με το Λίχτενσταϊν, και η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 14:20 τοπική ώρα κοντά στον σταθμό του Ζάλετς. Το τρένο εκτελούσε δρομολόγιο από το Μπουχ στο Ζένβαλντ.
Οι έξι επιβάτες, δύο άνδρες, ηλικίας 17 και 50 ετών, και τρεις γυναίκες, 17, 34 και 43 ετών και το παιδί, που τραυματίστηκαν και ο δράστης νοσηλεύονται με εγκαύματα και τραύματα που προκλήθηκαν από μαχαίρι.
Δεκάδες επιβάτες βρίσκονταν μέσα στο τρένο όταν εκδηλώθηκε η επίθεση, ενώ αστυνομικοί, πυροσβέστες, ασθενοφόρα και ελικόπτερα έχουν φθάσει στο σημείο της επίθεσης.
Η αστυνομία της Ελβετίας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η επίθεση να ήταν έγκλημα πάθους, ωστόσο οι αρχές δεν γνωρίζουν ακόμη το κίνητρο της επίθεσης.
«Ένα υπόβαθρο τρομοκρατίας φαίνεται ακόμη πολύ, πολύ παρατραβηγμένο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Όπως ανακοινώθηκε, το ύψος των υλικών ζημιών που προκλήθηκαν στο τρένο ανέρχεται σε 92.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Τα δύο “σκοτεινά σημεία” στις διατυπώσεις της βιντεοσκοπημένης ανακοίνωσης του έκπτωτου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

  Υποψηφιότητα Κασσελάκη: Οι δύο λέξεις που δεν είπε και η “ντρίπλα” με το Πόθεν Έσχες Διαβάζεται σε 2' Στέφανος Κασσελάκης  EUROKINISSI...