Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

ΓΕΕΘΑ: Αντίγραφα τα διαρρεύσαντα έγγραφα του Λοβέρδου

ΓΕΕΘΑ: Αντίγραφα τα διαρρεύσαντα έγγραφα του Λοβέρδου

upourgeio-amynas.jpg

Υπουργείο Εθνικής ΆμυναςEUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
«Τα δύο διαρρεύσαντα έγγραφα που παραδόθηκαν από τον βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδο στο προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων προέρχονται από αντίγραφα που είχαν διανεμηθεί, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας».
Αυτό ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της εν εξελίξει ΕΔΕ που διενεργείται από το ΓΕΕΘΑ για τη διακρίβωση των αιτίων και συνθηκών διαρροής διαβαθμισμένων εγγράφων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας.
Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ γίνεται δύο 24ωρα πριν από τη συζήτηση στην Ολομέλεια, παρουσία του πρωθυπουργού, για τη συμφωνία πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία και τον μεσάζοντα Β. Παπαδόπουλο, ύστερα από επερώτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.», το νομικό καθεστώς για τις διακρατικές συμφωνίες ανάμεσα σε αραβικές και ευρωπαϊκές χώρες επιτρέπει την ύπαρξη πληρεξούσιων πολιτών που δεν είναι υπήκοοι της εκάστοτε αραβικής χώρας.
Στην προκειμένη περίπτωση η Σαουδική Αραβία όρισε ως τέτοιον τον Βασίλειο Παπαδόπουλο, κάτι το οποίο πιστοποιούν τα σχετικά έγγραφα που έχουν δημοσιοποιηθεί, παρά τις ασαφείς αναφορές του προξένου της Ελλάδας στο Ριάντ. Οι δε στρατιωτικές συμφωνίες υπογράφονται σε στρατόπεδα, εξ ου και η συγκεκριμένη συμφωνία υπεγράφη στην αεροπορική βάση της Μίκρας.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται στη συζήτηση στη Βουλή να αντεπιτεθεί στην αντιπολίτευση, με δεδομένο ότι όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες έχουν τηρηθεί από την πρώτη στιγμή, τόσο νομικά όσο και κοινοβουλευτικά. Θα καταλογίσει στην αντιπολίτευση πως επιχειρεί να συμψηφίσει την υπόθεση με τις υποθέσεις του δικού της «αμαρτωλού» παρελθόντος, στις οποίες προβλέπονταν αποδεδειγμένα μίζες σε πολιτικά και υπηρεσιακά πρόσωπα.
πηγη ΕΦ. ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ετοιμάζουν χερσαία εισβολή στον Λίβανο, υπόσχονται «απελευθέρωση» του Ιράν

  φωτογραφία αρχείου | AP Photo/Julia Nikhinson  ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ   30.09.24 18:19 efsyn.gr Α+ Α- Facebook Twitter E-mail Copy link Print Διάγγε...