Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Κόντρα στη Βουλή: Νεύρα, ειρωνεία, απειλές και καμία απάντηση

Πλήρης στήριξη Τσίπρα σε Καμμένο

Κόντρα στη Βουλή: Νεύρα, ειρωνεία, απειλές και καμία απάντηση

Κόντρα στη Βουλή: Νεύρα, ειρωνεία, απειλές και καμία απάντηση
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
  • 0
Ήταν μια συζήτηση όχι όπως μερικοί Συριζαίοι έσπευσαν να την χαρακτηρίσουν ως «μητέρα των μαχών», αλλά ως «μητέρα των λασπών». Κάθε είδους λάσπης εκτοξεύτηκε προτού ακόμα αρχίσει η συζήτηση στην Ολομέλεια. Κάποιες εκφράσεις του Πάνου Καμμένου ότι θα τους «ξεσκίσει» ή θα τους «ξεσκεπάσει» ή ακόμα φράσεις του Θ. Καρτερού (σύμβουλου επικοινωνίας του Μεγάρου Μαξίμου) σε άρθρο του ότι θα κάνει ο ...βάτραχος «βερεκεκέξ κουάξ κουάξ», πρόδιδαν τι επρόκειτο να συμβεί στη συζήτηση στη Βουλή.

Διαβάστε αναλυτικά για τη συζήτηση στη Βουλή:

Πολιτική μάχη για τα βλήματα: Πλήρης στήριξη Τσίπρα σε Καμμένο

Επί της ουσίας έγινε από κυβερνητικής πλευράς «μία τρύπα στο νερό», αφού, κατά τη ΝΔ, δεν απαντήθηκε καμία ερώτηση που έθεσε η αντιπολίτευση και το μόνο που υπήρξε ήταν να γίνει εμφανής (από πλευράς του κ. Τσίπρα) ο ανταγωνισμός των... μεσαζόντων, καθ΄ότι ανακάλυψε και δεύτερο μεσάζοντα. Κι΄αυτός (ο δεύτερος) λειτουργούσε για λογαριασμό της Σαουδικής Αραβίας, μόνον που ήθελε να πουλήσει τα βλήματα πιο φτηνά απ΄ότι ο άλλος μεσάζοντας ο Βασ. Παπαδόπουλος.

Κατά τα άλλα υπήρξε το γνωστό σκηνικό. Λάσπη, ειρωνεία, νεύρα (πολλά νεύρα) και απειλές για μηνύσεις (όπως το συνηθίζει ο Πάνος Καμμένος). Θεώρησε ότι θίγει και κατήγγειλε πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη όταν ο Αδωνις Γεωργιάδης είπε από το βήμα της Βουλής ότι κάποιος τα άρπαξε από τη συμφωνία για τα βλήματα προς τη Σαουδική Αραβία. Οπως επίσης έπεσε και λάσπη. Πάλι έγινε θέμα η Siemens, τα paradise papers, η φοροδιαφυγή, για την οποία μάλιστα ο κ. Τσίπρας ζήτησε να διεξαχθεί προ ημερησίας διάταξη συζήτηση και ο κ. Μητσοτάκη σήκωσε αμέσως το γάντι δεχόμενος την πρόταση για να μάθουμε, όπως είπε, και για την offshore της Αυγής, αλλά και γιατί έκλεισε η Siemens.

Η συζήτηση άρχισε με προεδρεύουσα την Τασία Χριστοφιλοπούλου, η οποία λειτουργούσε ωσάν να προήδρευε σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ (και μάλιστα της Ομάδας των 53+). Οι φράσεις που εκτόξευε κάθε λίγο και λιγάκι προς τους επτά ομιλητές της ΝΔ ήταν εξόχως προσβλητικές. Οπως: «Ελεος, τι πανικός είναι αυτός που έχετε», «ποιος είσαι εσύ κύριε Δαβάκη που θέλετε να μιλήσετε;», «έχετε καταχραστεί τον λόγο», «θα αναγκαστώ να σε βγάλω έξω», «με καταργήσατε», «δεν σεβάστηκες τίποτα», «θα υποχρεωθώ να διακόψω» και πολλά άλλα σπάζοντας τα νεύρα των γαλάζιων βουλευτών.

Αλλά και όταν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης προήδρευε και μιλούσε ο κ. Μητσοτάκης γινόταν φασαρία από κάτω (οι γνωστοί κλακαδόροι του ΣΥΡΙΖΑ έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο) και έτσι ανέλαβε ο ίδιος πρόεδρος της ΝΔ να επιβάλει την τάξη: «Ησυχία, ησυχία», ζήτησε λέγοντας ότι «αφού ο πρόεδρος της Βουλής δεν εκτελεί τα καθήκοντά του, την δουλειά ανέλαβα να κάνω εγώ». Ο κ. Βούτσης απαγόρευσε στην Φώφη Γεννηματά να καταθέσει έγγραφα στα πρακτικά της Βουλής, την ώρα που όπως είπε στον κ. Τσίπρα «να χαίρεστε τον ψεύτη υπουργό Αμυνας». Προηγουμένως ο κ. Καμμένος την κατηγόρησε για συνάντηση με μεσάζοντα, κάτι που διέψευσε με οργή η κυρία Γεννηματά.

Οι Συριζαίοι βουλευτές που όσο μιλούσαν οι επτά της ΝΔ, βρίσκονταν στο καφενείο και απολάμβαναν τους φραπέδες. Και ήταν εκεί τα λεγόμενα βαριά χαρτιά του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι κκ. Τόσκας, Πολάκης, Θεοπευτάτου, Ξυδάκης, Φίλης, Μανιός, Μπαλάφας, Μπαλαούρας. Σε κάποια στιγμή υπήρξε στα όρθια ένα πηγαδάκι ανάμεσα στους κκ. Φίλη και Κυρίτση (αμφότεροι μέλη της Επιτροπής Εξοπλισμών που ενέκρινε ομόφωνα- πλην ΚΚΕ- την πώληση βομβών στη Σαουδική Αραβία). Ηταν ωσάν να συντόνιζαν τη στάση τους στη συζήτηση που θα ακολουθούσε, αλλά δεν συνέβη αυτό. Ο κ. Κυρίτσης, ο οποίος με δηλώσεις του εναντιώθηκε στην πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία γιατί επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν στη γενοκτονία της Υεμένης αποκάλυψε ότι υπήρξε τότε ένα είδος παραπλάνησης στην Επιτροπή Εξοπλισμών. Τους ειπώθηκε (και συμφώνησαν) ότι θα πουληθεί πλεονάζον πολεμικό υλικό. Ούτε όμως σε ποια χώρα θα πήγαιναν, ούτε βεβαίως πώς θα χρησιμοποιήσει τα βλήματα η χώρα αυτή. Ο κ. Φίλης έλεγε ότι απουσίαζε εκείνη την ημέρα από την Επιτροπή, αλλά έδειχνε ένα χαρτί του Συμβουλίου της Ευρώπης με το οποίο ζητούσε να επιβληθεί εμπάργκο στις πωλήσεις πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, ακριβώς γιατί διαπράττεται γενοκτονία.

Ο κ. Τσίπρας παρακολουθούσε τη συζήτηση από την τηλεόραση στο γραφείο του, παρέα με τον Νίκο Παππά. Κάποια στιγμή πέρασε και από εκεί και ο Πάνος Καμμένος, μάλλον για συνεννόηση, ώστε να συντονιστούν πως θα υπερασπιστεί ο ένας τον άλλον. Εμφανίστηκε στην Ολομέλεια μόνον για να ακούσει τον κ. Καμμένο και στο τέλος τον χειροκρότησε. Ηταν από τις σπάνιες φορές που ο κ. Τσίπρας χειροκροτεί τον κ. Καμμένο δίνοντας έτσι το σύνθημα όσοι Συριζαίοι βουλευτές βρίσκονταν στην αίθουσα να χειροκροτήσουν και αυτοί. Και εν συνεχεία έφυγε από την αίθουσα.

Αυτή η συνήθεια του κ. Τσίπρας να λέει ένα «καληνύχτα» και να φεύγει από την αίθουσα αφήνοντας τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς μόνους ενώ συνεχίζεται η συνεδρίαση, σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τους βουλευτές της ΝΔ: Ο,τι απαξιεί να ακούσει και την απάντηση, ό,τι τον ενδιαφέρει μόνον η ατάκα της τελευταίας στιγμής, ότι έτσι νομίζει ότι «γράφει» καλύτερα στην τηλεόραση ή ότι θέλει να δείξει ότι είναι υπεράνω όλων, ένα είδος δηλαδή πολιτικής μαγκιάς. Οπως και η άλλη συνήθειά του να τα ρίχνει όλα στη διαπλοκή των ΜΜΕ. Κυβερνά σχεδόν τρία χρόνια (σχολίαζαν) και επιμένει στη διαπλοκή των ΜΜΕ, ωσάν ο ίδιος να μην ελέγχει τώρα επτά εφημερίδες (καθημερινές, σαββατιάτικες και κυριακάτικες), πέντε τηλεοπτικά κανάλια, άπειρα sites, το ΑΠΕ (που είναι πανελλαδικής εμβέλειας) και καμιά δεκαριά ραδιοφωνικούς σταθμούς. Και όμως επιμένει να λέει ότι τα σκάνδαλα τα προκαλούν τα ΜΜΕ, τα οποία με τη σειρά τους δίνουν γραμμή στη ΝΔ.

Ίσως να είναι η τελευταία φορά, όπως σχολίαζαν βουλευτές της ΝΔ που ο κ. Τσίπρας υπερασπίζεται τόσο θερμά τον συγκυβερνήτη του Π.Καμμένο. Ήδη πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το έδειξαν, δια της απουσίας τους, όταν μιλούσε ο κ. Καμμένος. Κάτι που παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης και είπε σε κάποια στιγμή: «Καταλήξατε ο ένας όμηρος του άλλου. Και όπως ήρθατε μαζί, θα φύγετε και μαζί. Χωρίς Καμμένο ο κ. Τσίπρας πέφτει και αν πάει σε εκλογές θα συντριβεί. Και χωρίς Τσίπρας ο κ. Καμμένος είναι απροστάτευτος». Αλλά και για τον αγαπημένο ήρωα του κ. Τσίπρα, τον Οδυσσέα, έκανε λόγο ο κ. Μητσοτάκης: «Δεν είστε δεμένος στο κατάρτι ως Οδυσσέας, είστε δεμένος χειροπόδαρα με Καμμένο». Και συμπλήρωσε: Μετά τις συνομιλίες με ισοβίτες ποιος θα έλεγε ότι θα τον υπερασπιζόσαστε και για σκανδαλώδεις πωλήσεις αμυντικού υλικού. Είστε ο μακροβιότερος μνημονιακός πρωθυπουργός.

Νίκος Χασαπόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T64VcD