Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα

Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα
Πηγή: REUTERS/ KCNA/ file photo
Σε νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου προχώρησε η Βόρεια Κορέα,αναφέρει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο πηγές από το στρατό.

Διαβάστε επίσης

Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από περιοχή νότια της Πιονγκγιανγκ με κατεύθυνση προς τα ανατολικά και ο στρατός της Νότιας Κορέας εξετάζει τις λεπτομέρειες μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει το πρακτορείο.
Εξάλλου, δύο υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές των ΗΠΑ δήλωσαν νωρίτερα ότι οι κυβερνητικοί εμπειρογνώμονες των ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να πραγματοποιήσει μια νέα δοκιμή πυραύλων μέσα σε λίγες μέρες.
Αλλά και η Ιαπωνία είχε εκφράσει φόβους νωρίτερα σήμερα ότι η Βόρεια Κορέα προετοιμάζεται για νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, επικαλούμενη πληροφορίες των Αρχών, που εντόπισαν ύποπτες βορειοκορεάτικες ραδιοεπικοινωνίες.
Το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo μετέδωσε αργά τη Δευτέρα ότι η ιαπωνική κυβέρνηση τέθηκε σε κατάσταση επαγρύπνησης μετά τον εντοπισμό αυτών των ραδιοεπικοινωνιών.
Το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο μια πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση στη Σεούλ, μετέδωσε ότι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας κατέγραψαν το τελευταίο διάστημα ενδείξεις πως ίσως επίκειται νέα εκτόξευση πυραύλου κι έδωσαν εντολή για αυξημένη επαγρύπνηση.
Ερωτηθείς σχετικά με τα δημοσιεύματα αυτά ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ο συνταγματάρχης Ρόμπερτ Μάνινγκ, είπε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά τη Βόρεια Κορέα.
«Σε αυτό το στάδιο πρόκειται για μια προσπάθεια με αιχμή του δόρατος τη διπλωματία, η οποία υποστηρίζεται από στρατιωτικές επιλογές», είπε ο Μάνινγκ και πρόσθεσε ότι «η συμμαχία» της Ουάσιγκτον και της Σεούλ «παραμένει ισχυρή και ικανή να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση ή επίθεση της Βόρειας Κορέας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Διάρρηξη στην Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Φόβοι μην έχουν αντιγραφεί δημόσια έγγραφα Άγνωστο αν έχει αφαιρεθεί κάτι από το γραφείο

  Την Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών διέρρηξαν το μεσημέρι της Παρασκευής (26.04.2024). Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο Διευθυντής της υ...