Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Ένα τρίχρονο παιδί άναψε τη φωτιά στο Μπρονξ - 12 άτομα έχασαν τη ζωή τους

Ένα τρίχρονο παιδί άναψε τη φωτιά στο Μπρονξ - 12 άτομα έχασαν τη ζωή τους
Πηγή: REUTERS/Eduardo Munoz
Οι Αρχές της Νέας Υόρκης θεωρούν πως η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε, την Πέμπτη, σε πολυκατοικία στο Μπρονξ, προκλήθηκε από ένα παιδί που έπαιζε με τον φούρνο, με φυσικό αέριο.

Διαβάστε επίσης

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ντάνιελ Νίγκρο, «ένα άτακτο τρίχρονο αγόρι προκάλεσε καταλάθος την πυρκαγιά».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η μητέρα του παιδιού είχε φύγει, άφησε την πόρτα ανοιχτή και έτσι η φωτιά επεκτάθηκε σταδιακά από τον διάδρομο και στα υπόλοιπα διαμερίσματα. 
Σημειώνεται πως τρία κοριτσάκια ηλικίας ενός, τριών και επτά ετών, καθώς και ένα αγοράκι επτά ετών έχασαν τη ζωή τους σ' αυτή την πυρκαγιά, τη χειρότερη που έχει σημειωθεί εδώ και δεκαετίες στην πόλη.
Νεκροί ανασύρθηκαν και οκτώ ενήλικες -τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες- 
Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 19:00 (τοπική ώρα) στην περιοχή Μπέλμοντ του Μπρονξ, στην οποία βρίσκονται κυρίως οικήματα και η οποία είναι γνωστή ως η «Μικρή Ιταλία» της συνοικίας, πλάι στον Ζωολογικό Κήπο του Μπρονξ και το Πανεπιστήμιο Φόρνταμ.
Η Νέα Υόρκη πλήττεται από κύμα ψύχους, με τις θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και ισχυρούς ανέμους, που σύμφωνα με πληροφορίες μέσων ενημέρωσης ενίσχυσαν τις φλόγες μέσα στο κτίριο όταν οι ένοικοι άνοιξαν πόρτες και παράθυρα.
Όπου έριξαν νερό τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το έδαφος έχει καλυφθεί από στρώματα πάγου, σύμφωνα με έναν ρεπόρτερ του NY1.
Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Ραφαέλ Γκονζάλες, ο οποίος ζει στην άλλη πλευρά του δρόμου, είπε στον τηλεοπτικό σταθμό WCBS, ότι είδε νεαρούς στην σκάλα κινδύνου του κτιρίου ενώ η πυρκαγιά ήδη μαινόταν.
2017 12 29T124612Z 2018414324 RC1BB31C99C0 RTRMADP 3 NEW YORK FIRE
REUTERS/Eduardo Munoz
«Αυτό που με ξύπνησε ήταν η οσμή του καπνού, νόμιζα ότι ήταν στο δικό μου κτίριο», εξήγησε.
Από τα πλάνα και τις φωτογραφίες το κτίριο εξωτερικά δεν μοιάζει να έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι πάνω από 160 στελέχη της αναπτύχθηκαν στο σημείο για να πάρουν μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T65Xwx