Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

«Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης» θέλει το ένα τρίτο Γερμανών και Γάλλων UPD

«Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης» θέλει το ένα τρίτο Γερμανών και Γάλλων UPD

Δημοσκόπηση που έγινε ταυτόχρονα σε Γερμανία και Γαλλία έδειξε ότι το ένα τρίτο των πολιτών των δύο χωρών επιθυμούν περαιτέρω πολιτική ένωση στην Ε.Ε. και να δημιουργηθούν τα «Ηνωμένα Κράτη της Ευρώπης».
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 13 και 19 Δεκεμβρίου σε δείγμα 8.138 Ευρωπαίων πολιτών, από την εταιρεία YouGov.
Όπως έδειξαν τα στοιχεία, το 30% των Γερμανών και το 28% των Γάλλων τάσσονται υπέρ της ιδέας δημιουργίας «Ηνωμένων Κρατών της Ευρώπης», ενώ το 33% και το 26% αντίστοιχα διαφωνούν.
Σε άλλες χώρες, όπως η Σουηδία, η Φινλανδία, η Δανία, η Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι πολίτες είναι σε μεγάλο ποσοστό αντίθετοι με την πρόταση αυτή με περίπου τους μισούς ερωτηθέντες να αντιτίθενται σε αυτήν.
Η ιδέα της δημιουργίας «Ηνωμένων Κρατών της Ευρώπης» είναι κάτι που προωθεί ο ηγέτης των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Μάρτιν Σουλτς.
Στο συνέδριο του κόμματος στις 7 Δεκεμβρίου, ο Μάρτιν Σουλτς, που έχει διατελέσει πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, πρότεινε να μετατραπεί η Ε.Ε. σε «Ηνωμένα Κράτη της Ευρώπης» έως το 2025 και να υιοθετηθεί ένα ευρωπαϊκό Σύνταγμα.
Ωστόσο, σε άλλα ερωτήματα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Die Welt», το 66% των Γερμανών θεωρεί ότι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν φυλάσσονται επαρκώς μέσω των συμφωνιών με την Τουρκία και τη Λιβύη ώστε να αποτραπεί η παράνομη μετανάστευση.
Επιπλέον, το 40% των ερωτηθέντων θα ήθελε ισχυρότερη προστασία της Ε.Ε., ενώ το 51% πιστεύει ότι μεταξύ των κρατών-μελών πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη και θεωρεί σωστό το σύστημα κατανομής των προσφύγων, στο οποίο αντιτίθενται χώρες όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Τσεχία και η Σλοβακία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κυρ. Μητσοτάκης: Μαχόμαστε τον ακροδεξιό φασισμό στην πράξη, όχι στα λόγια - Ψήφος ευθύνης και προόδου στις ευρωεκλογές

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Κυριακή 28 Απριλίου 2024, 10:45:34 /   Τελευταία Ενημέρωση: 10:49   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Την τελευταία του εβδομαδιαία επισκόπηση π...