Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο με φόντο την παραίτηση Ζουράρι και απεργιακές κινητοποιήσεις

Ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο με φόντο την παραίτηση Ζουράρι και απεργιακές κινητοποιήσεις
Το πολυνομοσχέδιο-γίγας με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης ψηφίζεται τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής, με φόντο τόσο τις πολιτικές εξελίξεις που «πυροδοτεί» η παραίτηση του Κώστα Ζουράρι από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας, όσο και τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για την ίδια ημέρα.

Διαβάστε επίσης

Η «μάχη» μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αναμένεται να επικεντρωθεί στην απελευθέρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, στις περικοπές των οικογενειακών επιδομάτων, αλλά και στη διάταξη για τις απεργίες, ενώ την ίδια ώρα έξω από τη Βουλή θα πραγματοποιούνται συλλαλητήρια διαμαρτυρίας από συνδικάτα και οργανώσεις, με τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς να τραβούν χειρόφρενο για 24 ώρες.
Στόχος της κυβέρνησης είναι το πολυνομοσχέδιο των 1.531 σελίδων με τα προαπαιτούμενα-εφόσον ψηφιστεί- να καταστεί άμεσα νόμος του κράτους ώστε η ελληνική πλευρά να πάει καθ΄όλα έτοιμη στην συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Ιανουαρίου.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναβρασμό μετά και την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι προσβλητικές αναφορές του στους φιλάθλους του Ολυμπιακού και του Άρη.
Την Κυριακή, με μια σύντομη επιστολή γνωστοποίησε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας, ο Κώστας Ζουράρις.
«Ερίδματε (σσ καλοδομημένε) πρωθυπουργέ και σύντροφε υποβάλλω σήμερα 14.1.2018 την από την θέση του υφυπουργού επί της παιδείας παραίτησίν μου, η οποία διευκολύνει, ως εικός την κυβερνητική αλληλεγγύη και, συνάμφω το πολιτικό μου αυτεξούσιον. Μετά της προσηκούσης τιμής, Κώστας Γ. Ζουράρις» αναφέρει η επιστολή, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», που τη δημοσιοποίησε.
Το μεσημέρι της Κυριακής ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων γνωστοποίησε στον πρωθυπουργό την πρόθεσή του να παραιτηθεί ενώ νωρίτερα είχε δηλώσει στο Βήμα ότι προτίθεται να ανακοινώσει την απόφασή του και στη Βουλή.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε σχετικές δηλώσεις μετά τη Δευτέρα, αφού ολοκληρωθεί η συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.
Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο (AΠΕ-ΜΠΕ) μεταδίδει ότι η παραίτηση Ζουράρι ήρθε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος και τη ζήτησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Φλώρινα: Συνελήφθη 36χρονος για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

  Newsroom   Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 20:40 Pixabay Ενας  36χρονος  συνελήφθη συνελήφθη την Παρασκευή (26/4) το μεσημέρι στη  Φλώρινα  για ...