Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Έκτακτη συνεδρίαση της δωδεκαμελούς Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την προσεχή Παρασκευή αποφάσισε να συγκαλέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος.

Έκτακτη συνεδρίαση της δωδεκαμελούς Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την προσεχή Παρασκευή αποφάσισε να συγκαλέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος.

Έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το Σκοπιανό
Έκτακτη συνεδρίαση της δωδεκαμελούς Διαρκούς ΙεράςΣυνόδου την προσεχή Παρασκευή αποφάσισε να συγκαλέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «Εκτάκτως συγκαλείται την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 161ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα».
Σύμφωνα όμως με πληροφορίες που επικαλείται το σάιτ της «Καθημερινής» η συνεδρίαση συγκαλείται στον απόηχο του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης, όπου μετείχαν εννέα Μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος και στον απόηχο των δηλώσεων του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου ότι το θέμα πρέπει να επανεξεταστεί.

Ονομασία ΠΓΔΜ - Π. Σκουρλέτης: Οι ΑΝΕΛ να είναι προσεκτικοί στις κινήσεις τους

Επίσης, για τις 4 Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένο αντίστοιχο συλλαλητήριο για την Αθήνα κάτι πυο δεν αφήνει αδιάφορους πολλούς ιεράρχες
Η προηγούμενη Διαρκής Ιερά Σύνοδος είχε αποφασίσει ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η μη χρήση του όρου Μακεδονία ή παραγώγων του, αλλά ως προς τα συλλαλητήρια ο κ. Ιερώνυμος είχε πάρει θέση κατά της διοργάνωσής τους.
Στην δωδεκαμελή ΔΙΣ μετέχουν τρεις μητροπολίτες από τη Βόρεια Ελλάδα.

https://www.thepressroom.gr/ellada/ektakte-synedriase-tes-diarkoys-ieras-synodoy-gia-skopiano

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η κακοκαιρία Κασσάνδρα "χτυπάει" τη Δ. Ελλάδα - Έντονα προβλήματα στην Κέρκυρα

  ΕΛΛΆΔΑ / Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024, 20:22:17 / Τελευταία Ενημέρωση: 20:33 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Η κακοκαιρία Κασσάνδρα ξεκίνησε να πλήττει ...