Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ Έχει ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιρίας. Αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση δεν είναι μία ακατάσχετη ονοματολογία αλλά να έχουμε μέσα στους επόμενους μήνες μία λύση??

Εμφανίστηκε αισιόδοξος για λύση

Τζανακόπουλος: Δεν μπαίνουμε στην ονοματολογία για την ΠΓΔΜ

Τζανακόπουλος: Δεν μπαίνουμε στην ονοματολογία για την ΠΓΔΜ
(Φωτογραφία: ΑΠΕ)


Την πεποίθηση ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα με το όνομα της ΠΓΔΜ που ταλαιπωρεί την Ελλάδα εδώ και 25 χρόνια, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Στη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Τζανακόπουλος ερωτηθείς για το αν επιβεβαιώνει δημοσιεύματα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ ότι έχει συμφωνηθεί λύση με το όνομα «Δημοκρατία Νέας Μακεδονίας» , τόνισε πως δεν θα μπει στην ονοματολογία. «Θα ενταθεί η διαπραγμάτευση τις επόμενες ημέρες.

  Έχει ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιρίας. Αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση δεν είναι μία ακατάσχετη ονοματολογία αλλά να έχουμε μέσα στους επόμενους μήνες μία λύση στο πρόβλημα αυτό που ταλαιπωρεί την Ελλάδα εδώ και 25 χρόνια».

Ο κ. Τζανακόπουλος, πρόσθεσε πως «έχουμε καλέσει το σύνολο της αντιπολίτευσης και χαιρετίζουμε τα κόμματα που πήραν θέση με σαφήνεια. Εφόσον έχουμε εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις, εφόσον υπάρχουν θετικά βήματα, προφανώς και θα ενημερωθούν αρμοδίως οι πολιτικοί αρχηγοί».

Αναφερόμενος στα προαπαιτούμενα, μίλησε για μια σειρά από παρεμβάσεις που αφορούν «στα ζητήματα της ενέργειας, του εξορθολογισμού των οικογενειακών επιδομάτων, τα εργασιακά, τα θέματα της υγείας και μια σειρά από ζητήματα διαδικαστικού χαρακτήρα στον τομέα της δημόσιας διοίκησης και του φορολογικού μηχανισμού».

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «αυτό που σίγουρα δεν υπάρχει στον ορίζοντα ενόψει της τρίτης αξιολόγησης, είναι νέα δημοσιονομικά μέτρα. Το γεγονός ότι απουσίαζαν παράλογες απαιτήσεις ήταν και ο λόγος για τον οποίο η διαπραγμάτευση προχώρησε και ολοκληρώθηκε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

«Τρέχει» ο σταθμός «Κολωνάκι» της νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας

  BUSINESS NEWS / Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024, 13:51:45 / Τελευταία Ενημέρωση: 14:29 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ένα "μικρό θαύμα" συντε...