Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Albert Bourla> Πότε ο κόσμος θα επιστρέψει στη «φυσιολογική ζωή», τι θα συμβεί με τα εμβόλια

 


-Επειδή ο ιός έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε νέες παραλλαγές

      

Σε ένα χρόνο από σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν επιστρέψει στη «φυσιολογική ζωή» προέβλεψε σε συνέντευξη του την Κυριακή ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla, λίγα 24ωρα αφότου η τρίτη δόση του εμβολίου του αμερικάνικου κολοσσού εγκρίθηκε από τις υγειονομικές αρχές για τους ηλικιωμένους και άλλες ομάδες υψηλότερου κινδύνου.

«Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna είπε αυτή την εβδομάδα ότι η πανδημία πρόκειται να τελειώσει σε περίπου ένα χρόνο. Συμφωνείς με αυτό;», ρώτησε ο οικοδεσπότης του ABC This Week, George Stephanapoulos τον Bourla. «Συμφωνώ ότι, μέσα σε ένα χρόνο, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή», ανέφερε συγκεκριμένα. «Δεν νομίζω ότι αυτό σημαίνει ότι οι παραλλαγές δεν θα συνεχίσουν να έρχονται», αντέτεινε ο Μπουρλά. «Και δεν νομίζω, βασικά, ότι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μπορούμε να ζήσουμε τη ζωή μας χωρίς να κάνουμε εμβολιασμούς. Αλλά αυτό και πάλι, μένει να το δούμε» πρόσθεσε.

Ο Bourla ανέφερε ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνουν εμβόλια κατά του κορωνοϊού ετησίως, παρόμοιο με το ότι κάποιοι κάνουν εμβόλια γρίπης κάθε χρόνο για να προστατευτούν από την πιο πιθανή παραλλαγή του ιού της γρίπης το συγκεκριμένο έτος. «Το πιο πιθανό σενάριο για μένα είναι ότι, επειδή ο ιός έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε νέες παραλλαγές», είπε. «Και, επίσης, θα έχουμε εμβόλια που θα διαρκούν τουλάχιστον ένα χρόνο. Αλλά πραγματικά δεν γνωρίζουμε. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τα δεδομένα», πρόσθεσε ο επικεφαλής της φαρμακευτικής εταιρείας.

Τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων ακύρωσαν την Παρασκευή την απόφαση της συμβουλευτικής ομάδας του FDA, επιτρέποντας τη διανομή του ενισχυτικού εμβολίου σε άτομα υψηλού κινδύνου, όπως άτομα άνω των 65, ανοσοκατεστελμένους και συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ζουν ή εργάζονται σε περιοχές υψηλού κινδύνου επαφής με κρούσματα.

Ενώ 183 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι ήδη πλήρως εμβολιασμένοι, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε ξανά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στις ΗΠΑ, οδηγώντας τις αρχές να επαναφέρει τις εντολές για χρήση μάσκας σε περιοχές υψηλού κινδύνου και να εκδώσει νέα οδηγία εμβολιασμού σε ομοσπονδιακό επίπεδο. πηγη kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο

  Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο Newsroom   Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 16:07 Η αφρικανική σκόνη όπως φαίνε...