Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Eνημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19

Με ποιο εμβόλιο θα γίνεται η τρίτη δόση - Τι ισχύει για όσους έκαναν AstraZeneca και Johnson&Johnson

Εμβολιασμός στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.09.2021
Βρείτε μας
Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου ανακοίνωσε ποιο εμβόλιο θα χορηγείται στην τρίτη δόση και γιατί.
Το εμβόλιο της Pfizer θα χορηγείται κατά κύριο λόγο στην τρίτη δόση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, όπως έκανε γνωστό η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.
Αναλυτικά, όπως ανέφερε η καθηγήτρια, τα άτομα που είχαν κάνει mRNA εμβόλια θα λάβουν το mRNA εμβόλιο της Pfizer, ενώ από εκεί και πέρα:
Όσοι είχαν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca θα κάνουν την τρίτη δόση με mRNA εμβόλιο.
Όσοι είχαν κάνει το μονοδοσικό της Johnson&Johnson, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να κάνουν το ίδιο ή να προχωρήσουν με mRNA εμβόλιο.
Σύμφωνα με τον ίδια, όσοι είχαν νοσήσει και στη συνέχεια είχαν εμβολιαστεί θεωρούνται επαρκώς ανοσοποιημένοι και δεν χρειάζονται την τρίτη δόση.
Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.09.2021
Ελλάδα
Προειδοποίηση Θεοδωρίδου για τη γρίπη - Τι πρέπει να ξέρουν όσοι κάνουν και το εμβόλιο κορονοϊού
Η ίδια εξήγησε ότι το εμβόλιο Pfizer είναι ακριβώς αυτό που χρησιμοποιήθηκε και στον βασικό εμβολιασμό, δεν έχει αναθεωρηθεί η σύνθεσή του λόγω μεταλλάξεων καθώς έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό.
Η καθηγήτρια επανέλαβε ότι το σκεπτικό για την τρίτη δόση, που έχει αρχίσει να χορηγείται και θα επεκταθεί τις επόμενες ημέρες σε δομές, σε πολίτες άνω των 60 ετών και σε υγειονομικούς, στηρίζεται στη βαθμιαία μείωση αντισωμάτων μετά τους έξι μήνες.
Rapid test - Sputnik Ελλάδα, 1920, 27.09.2021
Ελλάδα
Ο χάρτης των 2.130 κρουσμάτων: Πάνω από 400 σε Αττική - Ακολουθεί με ανησυχητικό ρυθμό η Θεσσαλονίκη
Όπως ξεκαθάρισε, η σύσταση είναι να χορηγείται η τρίτη δόση μετά από έξι μήνες με μοναδική εξαίρεση τα ανοσοκατασταλμένα άτομα καθώς στη συγκεκριμένη κατηγορία μπορεί να γίνει ακόμα και έναν μήνα μετά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κίεβο: «Σε δέκα λεπτά η Ρωσία μπορεί να πλήξει την Αθήνα με Kinzhal – Δώστε μας αντιαεροπορικά για να μην συμβεί» Ο Ζελένσκι επιχειρεί να συμπεριλάβει την Αθήνα στους στόχους της Ρωσίας 09.05.2024 | 20:02

  Το καθεστώς του Κιέβου σε μια ακόμη προσπάθεια να συμπαρασύρει μαζί του και την υπόλοιπη Ευρώπη στον πόλεμο που διεξάγει κατά της Ρωσίας σ...