Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΕΛΛΑΔΑ Αγροτικός ξεσηκωμός LIVE

Αγροτικός ξεσηκωμός LIVE

agrotes-kriti-630.jpg

Πρώτοι κατέφτασαν στην Αθήνα οι ΚρήτεςΠρώτοι κατέφτασαν στην Αθήνα οι Κρήτες | ΕUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Χαρακτηριστικά παλλαϊκής συγκέντρωσης λαμβάνει το συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα, με προοπτική να διαρκέσει μέχρι την Κυριακή. Συμμετέχουν ΑΔΕΔΥ, ΜΕΤΑ, ΠΕΝΕΝ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επιστημονικοί φορείς κ.ά.
Συνεχής ενημέρωση, φωτογραφίες και βίντεο.

Έλεγχοι της αστυνομίας στα διόδια Αφιδνών (10:00)

Έλεγχοι της τροχαίαςEUROKINISSI
Αν και οι αγρότες που φτάνουν από τη βόρεια Ελλάδα δεν έχουν περάσει ακόμα από τις Αφίδνες, αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται ήδη στο σημείο για ελέγχους.

Από νωρίς στο Σύνταγμα (09:53)

ΣύνταγμαΕΦ.ΣΥΝ./Στράτος Ιωακείμ
Από νωρίς στο Σύνταγμα οι καντίνες με... σουβλάκια και τσίπουρο. Αναμένουν τους αγρότες... 

Μικροένταση στην πλατεία Καραΐσκάκη (09:51)

Μικροένταση πριν από λίγο στην πλατεία Καραΐσκάκη. Οι αγρότες αντιδρούν στο μπλόκο της αστυνομίας σε φορτηγό που μετέφερε φρούτα. 

Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας (09:48)

Κέντρο ΑθηνώνEUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Κλειστές είναι αυτή την ώρα οι οδοί Αθηνάς, Πειραιώς και Αγίου Κωνσταντίνου, λόγω των συγκεντρώσεων των αγροτών, που φτάνουν σταδιακά από όλη την Ελλάδα.
Μετ΄εμποδίων θα διεξάγεται σήμερα η κίνηση, καθώς σε λίγη ώρα, αναμένεται να κλείσουν οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.

Ανοιχτά Τέμπη (09:42)

ΤέμπηEUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
Αν και δεν θα κατέβουν στην Αθήνα, οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών άνοιξαν χθες βράδυ την κοιλάδα για την απρόσκοπτη μετακίνηση των συναδέλφων τους.
Οι ίδιοι δεν προτίθενται να προσέλθουν πριν από τη Δευτέρα στην Αθήνα για διάλογο με τον πρωθυπουργό για να μη φανεί ότι «μποϊκοτάρουν» τον αγώνα των διαδηλωτών στο Σύνταγμα.

Κατάληψη στα γραφεία του ΟΓΑ (09:38)

Αγρότες στο υπ. Αγροτικής ΑνάπτυξηςEUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Πριν από λίγο αγρότες κατέλαβαν τα γραφεία του ΟΓΑ στην οδό Πατησίων και στην οδό Αβέρωφ και καλούν τους συναδέλφους τους να περάσουν και από εκεί.

Σε... κρητικό κλοιό το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης (09:15)

Στο υπ. Αγροτικής ΑνάπτυξηςΕΦ.ΣΥΝ./Στέργιος Ζιαμπάκας
Εκατοντάδες αγρότες από την Κρήτη κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Αχαρνών) μετά την άφιξή τους στο λιμάνι του Πειραιά.
Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που περιφρουρούν το κτίριο, ενώ ο Βαγγέλης Αποστόλου δεν προγραμματίζει να μεταβεί σήμερα στο υπουργείο λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης στη Βουλή (απάντηση σε επερώτηση του ΠΑΣΟΚ).

Τριήμερη κινητοποίηση (09:14)

Κρήτη - αγρότεςΕΦ.ΣΥΝ. / Μάριος Διονέλλης
Έως την Κυριακή αναμένεται να διαρκέσει το συλλαλητήριο, με τους αγρότες να καλούν ακι τον λαό της Αθήνας να δώσει το «παρών»
Σε συμμετοχή έχουν καλέσει ήδη ΑΔΕΔΥ, ΜΕΤΑ, ΠΕΝΕΝ, επιστημονικοί φορείς, Συνδικάτο ΙΓΜΕ κ.ά.  
Στις 17:00 οι προσυγκεντρώσεις
Προσυγκεντρώσεις προγραμματίζονται στις 17.00, οπότε αναμένεται να κορυφωθούν και οι αγωνιστικές εκδηλώσεις: η Λαϊκή Ενότητα καλεί στην πλ. Κλαυθμώνος, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έξω από το υπουργείο Εργασίας, η Λαϊκή Αντίσταση ΑΑΣ στην πλ. Κλαυθμώνος, το Συνδικάτο ΟΤΑ στην πλατεία Κάνιγγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στον Πύργο

  Newsroom   Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 15:35 Περισσότερα σε λίγο. Ακολουθήστε το CNN Greece στο κανάλι μας στο  YouTube SPONSORED