Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΑΦΟΡΜΗ ΣΦΟΔΡΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ

Συγκέντρωση «Παραιτηθείτε» με φόντο έντονη πολιτική αντιπαράθεση

Χωρίς εντάσεις ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:30 η συγκέντρωση «Παραιτηθείτε» στην πλατεία Συντάγματος, όπου περίπου 4.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την κυβερνητική πολιτική.

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 18:58, , ενημερώθηκε 20:34
Κρατώντας πλακάτ και σημαίες της Ελλάδας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι διαδηλωτές είχαν ως κεντρικό σύνθημα το «Παραιτηθείτε» -όπως άλλωστε μαρτυρά και η ονομασία της συγκέντρωσης.
Το «κίνημα» αυτό αποτέλεσε αφορμή για σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, με τις δύο πλευρές να διασταυρώνουν τα ξίφη τους τόσο την Τρίτη όσο και την Τετάρτη.

 
«Αυτοί που έχτισαν καριέρες σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σήμερα αγανακτούν για πολίτες που εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους στην κυβέρνηση, χωρίς καμία υποκίνηση και καμία πολιτική στήριξη» είπε ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας την κυβέρνηση για απροκάλυπτο ταξικό διχασμό.

Την ίδια ώρα, συνέστησε «ψυχραιμία» σε όλους ενώ σημείωσε, ότι, δικαίωμα στις συγκεντρώσεις «δεν έχουν μόνο οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όλοι οι Έλληνες πολίτες».

Το πολιτικό «θερμόμετρο» είχε ανέβει στα ύψη από την Τρίτη, με κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές της αντιπολίτευσης να εξαπολύουν βολές και το θέμα να «πρωταγωνιστεί» ακόμα και στα κοινωνικά δίκτυα.
Κύκλοι του Μαξίμου σημείωναν χτες πως το σχέδιο της ΝΔ είναι: «κοινωνική ένταση από τα... πανέρια» και έκαναν λόγο για «ανόητη και εκβιαστική τακτική».
Τόνιζαν πως η αξιωματική αντιπολίτευση υιοθετεί το σχήμα: «οικονομική δυσκολία + αντιδημοκρατική εκτροπή = κοινωνική ένταση» και εξαπέλυαν πυρά στην αξιωματική αντιπολίτευση πως «σπεύδει να ανακαλύψει κλίμα ''αντιδημοκρατικής εκτροπής'' και ''οικονομικής δυσπραγίας'' (παρακάμπτοντας φυσικά την περίοδο 2010-2014), ώστε να το συνδέσει με το αντικυβερνητικό event και να της βγει το αφήγημα».
 ΕΘΝΟΣ On Line

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν τραβάει νέα κόκκινη γραμμή-«Θα ξεκινήσω πυρηνικό πόλεμο κατά ΗΠΑ και Ουκρανίας αν...»

  Οι Δυτικοί θεωρούν «μπλόφες» τις νέες προειδοποιήσεις του Ρώσου προέδρου, όμως η Μόσχα μάλλον σοβαρολογεί... ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πού...