Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Συμφωνία για μέτρα-αντίμετρα, μένουν οι συντάξεις

Συμφωνία για μέτρα-αντίμετρα, μένουν οι συντάξεις UPD

Με τη συμφωνία κυβέρνησης και εκπροσώπων των θεσμών στο πακέτο μέτρων-αντίμετρων ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις της Παρασκευής. Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα ανοικτό έχει μείνει μόνο το πακέτο των συντάξεων, το οποίο είναι πολιτικό και όχι τεχνικό ζήτημα.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εκτός από τα μέτρα-αντίμετρα έχει επέλθει συμφωνία και στο φορολογικό πακέτο με τη μείωση του αφορολογήτου, στα θέματα της ενέργειας, της παιδείας και τη υγείας.
Ανοιχτό παραμένει ακόμη το πακέτο των συντάξεων το οποίο δεν θεωρείται τεχνικό θέμα, αλλά έχει πολιτικές πτυχές.
Ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι πολιτικό ζήτημα υπάρχει και στο θέμα των «κόκκινων» δανείων, χωρίς όμως να το προσδιορίσει. Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα δεν έγινε τελικά συζήτηση για τα εργασιακά, καθώς και για το ποιο μερίδιο του πρωτογενούς πλεονάσματος 4,2% του ΑΕΠ είναι μόνιμου και ποιο προσωρινού χαρακτήρα. Συζήτηση, πάντως, που θα πραγματοποιηθεί σε επόμενες συναντήσεις με τους επικεφαλής των κλιμακίων.

«Όχι σε αναδιάρθρωση δανείων κομμάτων και ΜΜΕ»

Νωρίτερα, κατά τη συζήτηση για τα «κόκκινα» δάνεια, τέθηκε το ζήτημα της αναδιάρθρωσης δανείων για κόμματα και ΜΜΕ, αλλά και το θέμα της ασυλίας στελεχών του Δημοσίου και τραπεζών.
Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσε ότι «δεν θα υπάρχει αναδιάρθρωση δανείων κομμάτων και ΜΜΕ».
Αναφορικά με την ασυλία, η ίδια πηγή επισήμανε ότι αυτή δεν θα είναι οριζόνται, αλλά θα δίνεται κατά περίπτωση. Για τους δημόσιους λειτουργούς θα γνωμοδοτεί ο γενικός διευθυντής δημόσιας διοίκησης, ενώ για τα τραπεζικά στελέχη το υπουργείο Οικονομικών έπειτα από συνεργασία με την αρμόδια διεύθυνση της Τραπέζης της Ελλάδος, η οποία θα πρέπει να γνωμοδοτήσει εντός διμήνου. Οι τελικές διατάξεις θα ψηφιστούν σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης έως τις 15 Μαΐου. Θα ισχύουν εφεξής και δεν θα έχουν αναδρομική ισχύ.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πάντως, κύκλοι της Ελλάδας εμφανίζονται δυσαρεστημένοι, καθώς οι τραπεζίτες ήθελαν οριζόντια ασυλία χωρίς τη χρονοβόρα διαδικασία που προτείνει το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Το απόγευμα της Παρασκευής κυβερνητικός παράγοντας είχε κάνει γνωστό πως το ΔΝΤ είχε εγείρει νέα ζητήματα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Επιμένει ο Ε.Μακρόν: «Εάν ο Ζελένσκι μας το ζητήσει τότε στέλνουμε στρατεύματα στην Ουκρανία» Κίνδυνος πυρηνικού πολέμου στην Ευρώπη 02.05.2024 | 20:50

  Επιμένει ο Γάλλος πρόεδρος  Εμανουέλ Μακρόν  για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία  ρισκάροντας μια ολοκληρωτική σύγκρουση με την Ρω...