Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Πορεία διαμαρτυρίας για το ξεπούλημα της ΕΛΒΟ

Πορεία διαμαρτυρίας για το ξεπούλημα της ΕΛΒΟ

elvo3.jpg

Από τη σημερινή κινητοποίηση | ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ
Με 24ωρη απεργία και πορεία στο γραφείο του πρωθυπουργού στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων στην πώλησή της. 
Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα την ώρα που η πορεία πέρασε και σταμάτησε για λίγη ώρα έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Εγνατία.
Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στο δικαστικό μέγαρο της συμπρωτεύουσας, όπου συζητήθηκε η από τριετίας προσφυγή των εργαζομένων της ΕΛΒΟ για την καταβολή του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος. Η απόφαση θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα.
Οι εργαζόμενοι ζητούν η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων «να παραμείνει στην ιδιοκτησία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ασφάλεια της χώρας, το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και την διατήρηση των θέσεων εργασίας εκατοντάδων εργαζομένων».
Στην ανακοίνωσή τους δηλώνουν ότι θα παλέψουν με κάθε τρόπο «για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης που εκτός από τις απολύσεις, φέρνει την διάλυση της αμυντικής ικανότητας της χώρας και την μεγαλύτερη εξάρτηση από ντόπιους και ξένους μονοπωλιακούς ομίλους».
Από την πορεία | ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ
Οι 337 εργαζόμενοι, που είχαν μείνει στις υποσχέσεις της ηγεσίας του ΥΕΘΑ περί μερικής παραχώρησης και διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της εταιρείας, εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στον πλειοδοτικός διαγωνισμό, ο οποίος διενεργείται από τον εκκαθαριστή (Ernst & Young) και προβλέπει την κατάθεση προσφορών μέχρι τις 15 Μαΐου.
Τιμή εκκίνησης είναι τα 10 εκατ. ευρώ και ισχυρός «μνηστήρας» ανάμεσα στους δύο που έχουν δείξει ενδιαφέρον η γερμανική εταιρεία «Κράους Μάφεϊ», που φέρεται να έχει προσεγγίσει κυβερνητικά στελέχη με στόχο την εξαγορά. Το μετοχικό κεφάλαιο της βιομηχανίας διαιρείται  σε 1.157.900 μετοχές με συμμετοχή του Δημοσίου σε ποσοστό 85,49%.
Ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο ότι «πουλούν την εταιρία όσο κοστίζει ένα σύγχρονο άρμα από αυτά που κατασκευάζει και δεν διασφαλίζουν ούτε τις θέσεις εργασίας».
«Να σταματήσει ο διαγωνισμός, υπάρχει δυνατότητα να παραμείνει η ΕΛΒΟ υπό δημόσιο έλεγχο για να επιτελεί το εθνικό της ρόλο, να έρθουν δουλειές και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας» ζήτησε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Θεόδωρος Αλιόγκας.
Από τη συγκέντρωση έξω από το δικαστικό μέγαρο | ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ / ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

«Ράπισμα» από Μ.Σαλβίνι κατά Ε,Μακρόν: «Ούτε ένας Ιταλός στρατιώτης δεν θα πεθάνει στο όνομα του Γάλλου προέδρου» Οργή από τον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης κατά Μακρόν για την αποστολή δυνάμεων στην Ουκρανία 03.05.2024 | 16:55

  Ράπισμα κατά Ε.Μακρόν από τον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος  αντιδρώντας σε χθεσινές ...