Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Αλβανία: Ανησυχητική η κατάσταση στο Στρατό… 2660 στρατιωτικοί θέλουν να φύγουν

Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017

Αλβανία: Ανησυχητική η κατάσταση στο Στρατό… 2660 στρατιωτικοί θέλουν να φύγουν

«Μετά τη δημοσίευση μας χθες το απόγευμα- σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα- για τη λιποταξία τεσσάρων στρατιωτών στο Λονδίνο , ένας μεγάλος αριθμός στρατιωτικών ή στρατιωτικών αστυνομικών  μας τηλεφώνησε  ή άφησε μήνυμα στο Inbox του ‘Albeu.com’, εκφράζοντας τις ανησυχίες τους σχετικά με τα επίπεδα των μισθών καθώς και την ενδιαίτησή τους.[γράψαμε χθες για αυτόΈνας από αυτούς αναφέρει ότι παρόλο που επιδιώκει να εγκαταλείψει την υπηρεσία, οι ανώτεροι δεν το επιτρέπουν.
 
«Υπηρετώ στη Στρατιωτική Αστυνομία, θέλω να μείνω στην ανωνυμία,  θα σας πω ότι 66 Στρατιωτικοί Αστυνομικοί ζητούν απόλυση και δεν τους εγκρίνεται. Οι μισθοί είναι γελοίοι, 330 χιλιάδες λέκ το χρόνο (€ 2247)».
Θα συμπληρώσει ότι ο κύριος λόγος είναι η οικονομική κατάσταση των ένστολων και θα προσθέσει  ότι «δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τον στρατό, δεν μας αφήνουν».
Ο αξιωματικός της στρατιωτικής αστυνομίας-  που ζήτησε την ανωνυμία του-  θα επισημάνει ότι υπάρχουν 2660 στρατιωτικοί που θέλουν να φύγουν από το στρατό αλλά δεν τους αφήνουν, τους κρατούν με το ζόρι στην υπηρεσία
Οι αρμόδιες αρχές δεν επιτρέπουν την απομάκρυνση ενός τόσο μεγάλου αριθμού στρατιωτικών, διότι  θα υπάρξει αντίδραση από το ΝΑΤΟ, γιατί έχουμε να κάνουμε με ανησυχητικά στοιχεία.
Η κατάσταση φαίνεται να είναι εξαιρετικά προβληματική στον αλβανικό στρατό, για τον οποίο κάθε χρόνο υπάρχει προϋπολογισμός που δεν πληροί ούτε τα ελάχιστα πρότυπα των χωρών του ΝΑΤΟ. Το ίδιο το ΝΑΤΟ επιμένει ότι κάθε κράτος πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον 2% του ακαθαρίστου εγχωρίου προϊόντος  στην Άμυνα.


«Ανησυχητική κατάσταση στο στρατό: 2660 στρατιωτικοί θέλουν να φύγουν αλλά είναι με το ζόρι στην υπηρεσία»
 
(Στοιχεία από Albeu.com)
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μ.Καρυστιανού για μαζική σφαγή στα Τέμπη: «Δεν υπάρχει αξιοπρέπεια στην κυβέρνησή μας» «Ζητάμε κάτι το αυτονόητο, να παρεπεμφθούν στην δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι» 19.03.2024 | 09:08

  Η Μαρία Καρυστιανού, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης το πρωί της Τρίτης (19/3) και  λίγες ώρες μετά την ομιλία της στο Ευρωκο...