Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Ανακοίνωση του ΠΝ Έκρηξη στην περιοχή που έπλεε το υποβρύχιο της Αργεντινής

Ανακοίνωση του ΠΝ

Έκρηξη στην περιοχή που έπλεε το υποβρύχιο της Αργεντινής

Έκρηξη στην περιοχή που έπλεε το υποβρύχιο της Αργεντινής
Σε έκθεση που έλαβε το ΠΝ της Αργεντινής γίνεται λόγος για «αφύσικο περιστατικό, σύντομης διάρκειας και βίαιου χαρακτήρα, που δεν οφείλεται σε κάποια πυρηνική δραστηριότητα, αλλά που φαίνεται να αντιστοιχεί σε έκρηξη»   (Φωτογραφία:  Reuters )
  • 10
Το Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής σε νεότερη ανακοίνωσή του σημείωσε ότι οι αναλύσεις της «υδροακουστικής ανωμαλίας» που καταγράφθηκε στην περιοχή όπου έπλεε το υποβρύχιο San Juan την 15η Νοεμβρίου, την ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη του από τα ραντάρ, φέρουν τα χαρακτηριστικά «έκρηξης».

Σε έκθεση που έλαβε το ΠΝ της Αργεντινής γίνεται λόγος για «αφύσικο περιστατικό, σύντομης διάρκειας και βίαιου χαρακτήρα, που δεν οφείλεται σε κάποια πυρηνική δραστηριότητα, αλλά που φαίνεται να αντιστοιχεί σε έκρηξη» εξήγησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο εκπρόσωπος τύπου του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας, Ενρίκε Μπάλμπι.

Νωρίτερα, αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ εντόπισε αντικείμενο κοντά στην περιοχή απ' όπου αγνοούμενο υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής έστειλε το τελευταίο σήμα του, ωστόσο ανάλυση των δεδομένων από το αμερικανικό ΠΝ έδειξε ότι το αντικείμενο «δεν είναι το χαμένο υποβρύχιο».

Πρόσωπο που ταξίδεψε με το αεροσκάφος, το οποίο πραγματοποίησε επιχείρηση έρευνας πάνω από τον Νότιο Ατλαντικό, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως το αντικείμενο δεν μπορεί να αναγνωριστεί και πως δεν είναι γνωστό αν έχει σχέση με το ARA San Juan, η τύχη του οποίου αγνοείται εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα μαζί με τα 44 μέλη πληρώματος που επέβαιναν σε αυτό.

Το αεροσκάφος, P-8A Poseidon, επέστρεψε στη βάση του στην Μπαΐα Μπλάνκα, στην Αργεντινή, αργά την Τετάρτη. Ήταν ένα από τα δεκάδες ναυτικά και αεροπορικά μέσα της Αργεντινής και άλλων χωρών που αναζητούν το υποβρύχιο.

H Οργάνωση της Συνθήκης για πλήρη απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών (CTBTO), ο διεθνής οργανισμός που διαχειρίζεται παγκόσμιο δίκτυο θέσεων παρακολούθησης ώστε να μπορεί να ελέγχει το ενδεχόμενο διεξαγωγής μυστικών πυρηνικών δοκιμών, ανίχνευσε «ασυνήθιστο σήμα» την περασμένη εβδομάδα κοντά στην θαλάσσια περιοχή όπου το υποβρύχιο του ΠΝ της Αργεντινής χάθηκε, όπως έγινε γνωστό.

Η CTBTO, με έδρα τη Βιέννη, διευθύνει σταθμούς παρακολούθησης που είναι εξοπλισμένοι με συσκευές, όπως υδρόφωνα, δηλαδή υποβρύχια μικρόφωνα τα οποία σαρώνουν τους ωκεανούς και καταγράφουν ηχητικά κύματα.

Το «υποθαλάσσιο κρουστικό κύμα» που ανιχνεύτηκε την 15η Νοεμβρίου ήταν σύντομης διάρκειας, ασυνήθιστο και μη φυσικό στην προέλευσή του, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο ειδικός μηχανικός της CTBTO Μάριο Ζαμπόλι.

«Θα μπορούσε να συνάδει με μια έκρηξη ωστόσο τίποτα δεν είναι βέβαιο» συμπλήρωσε ο ίδιος.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ισραηλινός Πρέσβης : «Δεν επιθυμούμε εξάπλωση της έντασης στη Μέση Ανατολή»

  Μαρία Τσιλινίκου   Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 08:39 1 SHARES Ο ισραηλινός πρέσβης στην Ελλάδα, Νόαμ Κατς @kitas22 Ο  Ισραηλινός πρέσβης  ...