Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Ηρθε ο «Ζήνων»: Σφοδροί άνεμοι, καταιγίδες, βροντές και αστραπές «μαστιγώνουν» νότια και δυτική Ελλάδα

Ηρθε ο «Ζήνων»: Σφοδροί άνεμοι, καταιγίδες, βροντές και αστραπές «μαστιγώνουν» νότια και δυτική Ελλάδα
Νέο κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη χώρα, μετά την πρωτοφανή θεομηνία στη Μάνδρα που είχε ως αποτέλεσμα 16 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.
Ηδη ο κυκλώνας "Ζήνων" σαρώνει την Αττική, την δυτική Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα, το Ιόνιο κλπ. Σφοδροί άνεμοι έντασης μέχρι 9 Μποφόρ, καταιγίδες, αστραπές, βροντές και χαλαζοπτώσεις αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του.
Πρόκειται για έναν σεσογειακό κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά. Η βροχή που πέφτει περιοδικά μπορεί να φτάσει και τα 300 χλστ.!
Τέτοιο τύπου κυκλώνες ονομάζονται medi-canes, από τις λέξεις Mediterranean και hurricanes, και συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις.
Οι αρχές συστήνουν στους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και να φροντίζουν να μην λιμνάζουν νερά σε αποχετεύσεις κλπ.
«Η κακοκαιρία που επηρεάζει τη χώρα μας θα διατηρηθεί σχεδόν στο σύνολό της, σήμερα, αύριο και περίπου μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, οπότε από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα υπάρξει μια πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού. Ουσιαστικά, οι καταιγίδες και οι ισχυρές βροχοπτώσεις θα σταματήσουν την Κυριακή στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται κατά τόπους συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους».δηλώνει η ΕΜΥ.
Ελπίζεται να μην καταρρεύσουν τα δίκτυα της ΔΕΗ, καθώς χθες μέσα στην καταστροφή στην Δυτική Αττική κάποιοι σκέφτηκαν και ορθώς, ότι αν είχε συμβεί νύχτα το κακό οι νεκροί μέσα στο σκοτάδι μπορεί να ήταν και δεκαπλάσιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Νέα Αριστερά: Ο κ. Κασσελάκης προτείνει μείωση των δαπανών για τη δημόσια υγεία

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, 10:56:09 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ «Κάθε φορά που ο κ. Κασσελάκης μιλά αναλυτικά για το πρόγραμμά του, απο...