Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Τουρκικό παραλήρημα: «Ετοιμαστείτε για πόλεμο με το ΝΑΤΟ - Όποιος δεν θέλει να πολεμήσει να φύγει από την χώρα»!

Τουρκικό παραλήρημα: «Ετοιμαστείτε για πόλεμο με το ΝΑΤΟ - Όποιος δεν θέλει να πολεμήσει να φύγει από την χώρα»!
Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
Ένα πραγματικό παραλήρημα κατά του ΝΑΤΟ λαμβάνει χώρα στην Τουρκία με τον αρθρογράφο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδα Star, Ardan Zentürk, να γράφει ότι «η Τουρκία θα έχει πόλεμο με το ΝΑΤΟ και όποιος δεν θέλει να πάρει τα όπλα  πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα τώρα»!
Ξεκινώντας από το πρόσφατο «σκάνδαλο» με τον Ατατούρκ να απεικονίζεται ως εχθρός σε ένα σενάριο πολέμου κατά τη διάρκεια ασκήσεως του ΝΑΤΟ στη Νορβηγία και μετά προσθέτει την αμερικανική βοήθεια στις κουρδικές δυνάμεις στην Συρία και την ποινική δίωξη εναντίον του τουρκοιρανού  εμπόρου χρυσού Reza Zarrab που θεωρείται ο «ταμίας» του Ρ.Τ.Ερντογάν και επιδιώκεται να αγγιχθεί ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος από τους Αμερικανούς.
Σημειώνεται επίσης από τον Zentürk ότι οι Αμερικανοί δεν παραδίδουν στην Άγκυρα τον Fethullah Gülen τον άμεσα εμπλεκόμενο κατά τους Τούρκους, στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016 ενώ αποκαλεί τον Τραμπ “μαριονέτα των σιωνιστών” που θέλουν να επιτεθούν στην Τουρκία!
Ο αρθρογράφος ζητά το κλείσιμο της βάσης του Ιντσιρλίκ και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι μια σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ είναι αναπόφευκτη. 
«Είναι σαφές ότι θα πολεμήσουμε μια μέρα. … Συνιστώ σ΄όσους λένε «εν είμαι μέρος αυτού του αγώνα, η περιουσία μου και η άνεση μου έρχονται μπροστά στη χώρα μου να εγκαταλείψουν τη χώρα σήμερα ».
Η εφημερίδα φυσικά απηχεί τις απόψεις του ερντογανικού καθεστώτος.
«Είναι η στιγμή να επανεξετάσουμε την συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ» είπε ο ανώτατος σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν, Γιαλτσίν Τοπσού σύμφωνα με την έτερη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γιενί Σαφάκ.
Ο Γιάλτσιν Τότσου, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ βρίσκεται πίσω από όλα τα κτυπήματα στην Τουρκία! 
Η εφημερίδα Aydınlık ζήτησε και αυτή το κλείσιμο των βάσεων του ΝΑΤΟ στην Τουρκία.
Εδώ και ένα χρόνο που είχε συλληφθεί ο Ζαράμπ, οι Αμερικανοί τον ανακρίναν καθημερινά για να δώσει ονόματα, φίλων και στο τέλος του ίδιου τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο, που μπορεί να σχετίζονται με το παράνομο εμπόριο χρυσού στο Ιράν.  Τώρα όμως οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες αποκάλυψαν ότι ο Ζαράμπ δεν βρίσκεται πλέον σε ομοσπονδιακή φυλακή και άρα για να βρίκσκεται έξω μάλλον... κελάηδησε.
Πολλοί θεωρούν ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Ρ.Τ.Ερντογάν απειλεί θεούς και δαίμονες. Στην υπόθεση αυτή εμπλέκεται και ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία και πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ Μάικλ Φλιν γνωστός για τις σχέσεις του με το τουρκικό λόμπι.
Ο γιος του, Μάικλ Φλιν τζούνιορ, υποστηρίζεται ότι συμμετείχε σε σχέδιο μεταφοράς με τη βία, του Φετχουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία, με αντάλλαγμα εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, το φερόμενο σχέδιο προέβλεπε ότι ο Μάικλ Φλιν και ο γιος του, θα λάμβαναν έως και 15 εκατομμύρια δολάρια ως αμοιβή!
 
Ως προς τον Ζαράμπ ο Ρενάτο Μαριότι, πρώην βοηθός του γενικού εισαγγελέα των ΗΠΑ, είπε ότι οι κρατούμενοι, όταν βρίσκονται πριν τη δίκη, συχνά μεταφέρονται σε άλλη φυλακή.
Το Μητροπολιτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα της Νέας Υόρκης είπε ότι ένας έγχρωμος επιτέθηκε στον Ζαράμπ, με μαχαίρι (τον έσωσαν οι συγκρατούμενοί του, λέει) και έτσι αναγκάστηκαν να τον μεταφέρουν αλλού.
Μετά την απομάκρυνση του Φλιν, από την κυβέρνηση Τραμπ, οι πληροφορίες τον θέλουν, να εργάζεται ως «εξωτερικός συνεργάτης» της τουρκικής κυβέρνησης στην προσπάθεια επαναπατρισμού του Ζαράμπ.
Είναι σαφές ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι εξοργισμένος με τους Αμερικανούς και πολλοί πιστεύουν ότι η αντι-ΝΑΤΟϊκή συμπεριφορά του οφείλεται εν πολλοίς στην προσπάθεια του αμερικανικού κράτους να τον «τυλίξει» νομικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ΚΚΕ: Να παραπεμφθεί στις αρμόδιες Επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου η αναφορά για το έγκλημα των Τεμπών

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024, 20:17:50 /   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Παρέμβαση στη συζήτηση της Επιτροπής Αναφορών (PETI) του Ευρωκοινοβουλίο...