Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Η Τουρκία αγόρασε τους S-400 από τη Ρωσία, παρά τις αντιδράσεις των ΗΠΑ-Στα 2 δις δολάρια



Η Τουρκία αγόρασε τους S-400 από τη Ρωσία, παρά τις αντιδράσεις των ΗΠΑ-Στα 2 δις δολάρια η συμφωνίαΤο μεγάλο ντιλ της Τουρκίας με τη Ρωσία για την αγορά του προηγμένου αντιπραυλικού συστήματος S-400 που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ΗΠΑ, είναι μάλλονμ γεγονός. Οπως δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rostec Σεργκέι Σεμέζοφ, στο πρακτορείο TASS, η συμφωνία Ρωσίας-Τουρκίας έναντι 2 δισ. δολάρια, πρέπει να θεωρείται γεγονός.

Αρχικά η Άγκυρα είχε συνάψει συμβόλαιο αξίας 3,4 δισ. δολαρίων με την Κίνα για την αγορά αντιπυραυλικού συστήματος από το Πεκίνο το 2013, όμως δύο χρόνια αργότερα ακύρωσε τη συμφωνία, λέγοντας ότι θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη δικού της συστήματος.
Οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει την πλήρη διαφωνία τους με την αγορά αυτή, δεδομένου ότι η Τουρκία είναι και παραμένει μέλος του ΝΑΤΟ.
Η προμήθεια αυτή, αλλάζει τις ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή και αναγκάζει και την Ελλάδα να επανασχεδιάσει την πολιτική της. μείζον θέμα είναι που θα τοποθετηθούν τα νέα αντιπυραυλικά συστήματα, αν και αυτά είναι αυτοκινούμενα και μπορούν να μεταφέρονται σχετικά εύκολα.
Η ακτίνα εμβέλειας τους είναι πιθανό να καταλαμβάνει ολόκληρο το Αιγαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ένα βήμα πριν την απάντηση του Ισραήλ και το άνοιγμα της «πύλης της Κολάσεως» στη Μέση Ανατολή- Aυτές είναι οι δυνάμεις που παρατάσσονται

  α Το μεγάλο ερώτημα στην διεθνή κοινότητα είναι το πόσους πυραύλους έχει ακόμα το Ιράν Το Ιράν μετά τις επιθέσεις του Απριλίου έκανε ένα α...