Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Τζανακόπουλος: Να απαντήσει ο Μητσοτάκης αν συμφωνεί σε σύνθετη ονομασία

Τζανακόπουλος: Να απαντήσει ο Μητσοτάκης αν συμφωνεί σε σύνθετη ονομασία

Παίρνοντας το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης μπαίνουν στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων για την έξοδο από το μνημόνιο, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες.
Σε ότι αφορά το Σκοπιανό τόνισε ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερή: λύση στην βάση σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό για χρήση έναντι όλων. Δεν είναι η λύση αλλά ή μη λύση που τραυματίζει το εθνικό συμφέρον. Τα κόμματα και ειδικά η ΝΔ έχουν ευθύνη να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από συλλαλητήρια.
«Είναι κρίμα ειδικά για τον κο Μητσοτάκη που μιλούσε πριν λίγες ημέρες για σύνθετη ονομασία να σύρεται σήμερα πίσω από την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του».
Ο κος Τζανακόπουλος έθεσε το ερώτημα προς τον αρχηγό της ΝΔ: θα αποδεχτεί μια λύση σύνθετης ονομασίας την οποία το κόμμα του ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση είχε υιοθετήσει ή θα συνεχίσει τα ‘ήξεις αφήξεις’;
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπος, κανείς δεν μπορεί να παραχαράξει την ιστορία. Η Ελλάδα έχει αποδεχτεί εδώ και 15 χρόνια τη λύση της σύνθετης ονομασίας έναντι όλων. Ο φανατισμός κάνει μόνο ζημιά και οδηγεί σε αδιέξοδα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε το ραντεβού Τσίπρα-Ζάεφ την Τετάρτη στο Νταβός στην οποία αναμένει πρόοδο στην κατεύθυνση της εξεύρεσης μιας κοινά αποδεκτής λύσης.
Όπως είπε, ο Αλέξης Τσίπρας στο Νταβός θα δει τους πρωθυπουργούς Αλβανίας, Κροατίας τον αναπληρωτής πρωθυπουργό της Ρωσίας, τον Π. Μοσκοβισί, τον επίτροπο κ. Γιόχανες Χαν και την Κρ. Λανγκάρντ, αλλά και επιχειρηματίες για την προώθηση επενδύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μέση Ανατολή: Ισραηλινό σφυροκόπημα στη Βηρυτό, εν αναμονή των αντιποίνων στο Ιράν

Εκρήξεις στα νότια προάστια της λιβανικής πρωτεύουσας - Βομβαρδισμός ισλαμικού τεμένους στη Γάζα με 21 νεκρούς ...