Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Οι επόμενες 15 ημέρες θα κρίνουν την τύχη των 2 Ελλήνων στρατιωτικών

Οι επόμενες 15 ημέρες θα κρίνουν την τύχη των 2 Ελλήνων στρατιωτικών
Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
Μετά την εντολή της συνέχισης της προφυλάκισης από το δικαστήριο της Ανδριανούπολης πλέον η απόφαση για την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων αιχμαλώτων στρατιωτικών, του Ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του Λοχία ΕΠΟΠ Δημήτριου Κούκλατζη, μετατίθεται για τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες όπου αναμένεται να ωριμάσει η πρωτοβουλία του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν αλλά και της ΕΕ.
Όπως αναμένονταν δεν επρόκειτο να αποφυλακιστούν σήμερα καθώς όπως σημειώνει το pronews.gr σίγουρα αυτό δεν θα γίνει τουλάχιστον όχι πριν την συνάντηση Ρ.Τ.Ερντογάν και Β.Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη την Μεγάλη Δευτέρα.
Η άρνηση της Ελλάδας να συμμετάσχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και ειδικότερα στην απέλαση διπλωματικού προσωπικού από την πρεσβεία της Αθήνας συνδέεται με την βοήθεια που υποσχέθηκε ο Β.Πούτιν στον Α.Τσίπρα για παρέμβαση του προς την Τουρκία για απέλαση των 2 Ελλήνων αιχμαλώτων.
Δεν είναι τυχαίο που η Ελλάδα και η Τουρκία είναι οι μοναδικές χώρες που δεν απελαύνουν Ρώσους διπλωμάτες μαζί με την Κύπρο η οποία θεωρείται όμως ότι πάντα ακολουθεί το ελληνικό «στρατόπεδο» σε αυτά τα θέματα.
Η ελληνική πλευρά έκρινε ότι αν συμμετείχε στο «γαϊτανάκι» των απελάσεων Ρώσων διπλωματών (μια υπόθεση που εν τέλει δεν υπάρχουν αποδείξεις για την ρωσική εμπλοκή) θα ακύρωνε κάθε πιθανότητα να παρέμβει η Ρωσία στην Τουρκία για την απελευθέρωση των Ελλήνων αιχμαλώτων σε μια στιγμή μάλιστα που οι ρωσοτουρκικές σχέσεις είναι οι στερεότερες μετά το 1922
Εάν απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αναμένεται να κερδίσει η ρωσική πλευρά πάρα πολλά σε επικοινωνιακό αλλά και σε πρακτικό επίπεδο.
Καταρχήν θα έχει λύσει ένα ζήτημα που αφορά δύο μέλη μιας εχθρικής επί του  πρακτέου Συμμαχίας.
Αντίθετα οι ΗΠΑ θα έχουν εμφανιστεί ως ανίκανες να διαχειριστούν τέτοιου τύπου κρίσεις όπως τα ελληνοτουρκικά και αυτό που φαίνεται είναι ότι με την συμπεριφορά τους τόσα χρόνια εξέθρεψαν την τουρκική προκλητικότητα.
Να τονίσουμε ότι εάν η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών λάβει χώρα μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα θα ήταν μια πολύ μεγάλη σημειολογική νίκη για την Ρωσία καθώς το ορθόδοξο Πάσχα είναι πολύ σημαντικό για τον ελληνικό λαό και σίγουρα μια τέτοια ενέργεια θα μείνει στο ασυνείδητό του.  PRO NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T68bCP