Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

60 Ρώσους διπλωμάτες απελαύνει από τις ΗΠΑ ο Τραμπ!

60 Ρώσους διπλωμάτες απελαύνει από τις ΗΠΑ ο Τραμπ!

Η απόφαση έχει να κάνει με την υπόθεση δηλητηρίασης του διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ

Σε μια απόφαση «βόμβα» προχώρησε ο Αμερικανός πρόδρος Ντόναλν Τράμπ. Εξήντα Ρώσοι διπλωμάτες απελαύνονται από τις ΗΠΑ με εντολή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ως απάντηση στην υπόθεση δηλητηρίασης του διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στη Βρετανία! Η απόφαση έρχεται να προστεθεί στις ευρωπαϊκές αντιδράσεις για την απόπειρα δολοφονίας που αποδίδεται στη Ρωσία.
Τα υπόλοιπα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμφώνησαν να λάβουν επιπλέον τιμωρητικά μέτρα κατά της Ρωσίας, επιρρίπτοντας στη Μόσχα την ευθύνη για την επίθεση με χημικό όπλο εναντίον του Σκρίπαλ και της κόρης του, που νοσηλεύονται σε κρίσιμη, κωματώδη κατάσταση σε νοσοκομείο αφότου βρέθηκαν αναίσθητοι την 4η Μαρτίου σε παγκάκι στην πόλη Σάλσμπερι.
Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Ρατζ Σα είχε προαναγγείλει νωρίτερα τις απελάσεις χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
«Οι ΗΠΑ στέκονται απαρασάλευτα στο πλευρό του Ηνωμένου Βασιλείου και καταδικάζουν την εξωφρενική αυτή ενέργεια της Ρωσίας. Ο πρόεδρος εξετάζει ακόμη επιλογές προκειμένου να τιμωρήσει τη Ρωσία για τις κακόβουλες ενέργειές της. Δεν έχουμε ανακοινώσεις να κάνουμε αυτή τη στιγμή», είπε.
Η ρωσική κυβέρνηση αρνείται ότι ενέχεται στην επίθεση. Ανταπέδωσε την κίνηση που έκανε το Λονδίνο, που προχώρησε στην απέλαση 23 Ρώσων, διώχνοντας ισάριθμο αριθμό στελεχών του διπλωματικού σώματος του Ηνωμένου Βασιλείου.
Οι ΗΠΑ, όπως και η ΕΕ, συντάχθηκαν με τη Βρετανία και κατηγόρησαν τη Ρωσία για την επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Πιθανότατα ο πλανήτης K2-18b είναι κατοικήσιμος! – Διαθέτει όλες τις ενδείξεις ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή σε αυτόν! Έχει όγκο 8,6 φορές μεγαλύτερο από τον όγκο της Γης 28.04.2024 | 20:00

  Ο πλανήτης K2-18b φαίνεται ότι διαθέτει… ζωή! Οι πρώτες ενδείξεις ζωής στον εξωηλιακό πλανήτη ήταν το 2019, όταν τα εργαστήρια της NASA εί...