Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Ερντογάν: Η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ παραμένει στρατηγικός στόχος

Ερντογάν: Η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ παραμένει στρατηγικός στόχος

POOL NEW / REUTERS
(Upd-) Η Τουρκία θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση να άρει όλα τα εμπόδια για την ένταξή της και παραμένει προσηλωμένη στην ενταξιακή διαδικασία, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν αναχωρήσει για τη σύνοδο με τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βουλγαρία.
Ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι θα συζητήσει το ζήτημα της αποτυχίας, όπως θεωρεί η Αγκυρα, της Ένωσης να τηρήσει τις υποσχέσεις της ως προς τους σύρους πρόσφυγες.
Ο Τούρκος πρόεδρος συναντάται με τους ηγέτες ευρωπαϊκών θεσμών σε μια προσπάθεια να αναζωογονηθεί ο όλο και πιο δύσκολος διάλογος ανάμεσα στην Άγκυρα και τις Βρυξέλλες, σε μια σύνοδο που αναγγέλλεται τεταμένη. Έχει όμως και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα,  μετά την εντολή που έχει δοθεί σε Γιούνκερ και Τουσκ από τους ηγέτες της ΕΕ να θέσουν στον Ερντογάν τα θέματα της τουρκικής προκλητικότητας σε Ελλάδα και Κύπρο. 
Ο Ερντογάν δήλωσε ότι ο επικεφαλής των τουρκικών υπηρεσιών Πληροφοριών θα συναντηθεί σήμερα με ιρακινό αξιωματούχο για να συζητήσουν την ιρακινή στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή του Σιντζάρ, στο βόρειο Ιράκ, όπου η Αγκυρα επιμένει ότι μαχητές του PKK έχουν εγκαταστήσει επιχειρησιακή βάση και προειδοποίησε ότι «η Τουρκία θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο» σε περίπτωση αποτυχίας της ιρακινής επιχείρησης.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Πιθανότατα ο πλανήτης K2-18b είναι κατοικήσιμος! – Διαθέτει όλες τις ενδείξεις ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή σε αυτόν! Έχει όγκο 8,6 φορές μεγαλύτερο από τον όγκο της Γης 28.04.2024 | 20:00

  Ο πλανήτης K2-18b φαίνεται ότι διαθέτει… ζωή! Οι πρώτες ενδείξεις ζωής στον εξωηλιακό πλανήτη ήταν το 2019, όταν τα εργαστήρια της NASA εί...