Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Συριακές δυνάμεις της αντίστασης με την υποστήριξη του ντόπιου πληθυσμού επιτέθηκαν σε αμερικανική βάση στη Raqqa

Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018

Συριακές δυνάμεις της αντίστασης με την υποστήριξη του ντόπιου πληθυσμού επιτέθηκαν σε αμερικανική βάση στη Raqqa

Opération anti-US à Raqqa
Σχεδόν ένα μήνα μετά την ανάπτυξή τους στη Raqqa, οι δυνάμεις της λαικής συριακής αντίστασης υποστηριζόμενες από τον πληθυσμό εξαπολύουν μια πρώτη επίθεση κατά της βάσης των αμερικανικών δυνάμεων. Σκοπός τους είναι να διώξουν τους αμερικανούς.
 
Υποστηριζόμενες από τους κατοίκους του οικισμού al-Mansoura της Raqqa, οι μονάδες των λαικών δυνάμεων στη Raqqa επιτπέθηκαν σε μια βάση με ειδικές δυνάμεις των USΑ και τους κούρδους προστατευόμενούς τους του YPG. Οι συριακές δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά του τόπου στρατοπεύδευσης των αμερικανών και των μισθοφόρων τους που τράπηκαν σε φυγή.
Ερωτώμενη από δημοσιογράφο του Mashreghnews, μια πηγή τοπική δηλώνει ότι δεν έχει καμιά σχετική πληροφορία για τον απολογισμό των απωλειών στις τάξεις των  « κατακτητών ». « Οι δυνάμεις της λαικής αντίστασης όπως ο πληθυσμός της  Raqqa υποσχέθηκαν να κάνουν αυτή την πόλη κοιμητήριο των αμερικανών », δήλωσε.
Μια πληροφορία δημοσιεύθηκε αυτές τις τελευταίες μέρες μιλώντας για μεγάλες λαικές διαδηλώσεις στη Raqqa κατά της αμερικανικής παρουσίας, επαναλαμβανόμενες διαδηλώσεις που τελείωσαν με την καταστολή τους από τους κούρδους πολιτοφύλακες. Οι μαχητές του YPG δεν δίστασαν να χτυπήσουν και να συλλάβουν διαδηλωτές.
Oι εντάσδις είναι πολύ αισθητές στις κούρδικες περιοχές στη Συρία όπου ο πληθυσμός δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί τη δειλία που επέδειξαν οι αμερικανοί στη μαζική στρατιωτική τουρκική επίθεση κατά του Afrin.
Στο  Manbij, οι πολιτοφύλακες του YPG συνέλαβαν υψηλούς διευθύνοντες των φυλών της πόλης: Cheikh Hassoun Ibrahim, Ismael Ben Cheikh Al Machi όσο και ο  Majd Al Dandan φιγουράρουν μεταξύ αυτών που συνελλήφθηκαν και υποβλήθηκαν σε κακομεταχείριση. «Οι φυλές δεν θα δίσταζαν  να πάρουν τα όπλα και να πολεμήσουν κατά αμερικανών και YPG ώσπου να εγκαταλείψουν τις πόλεις μας », αναφέρει η προαναφερθείσα πηγή επικαλούμενη τους εκπροσώπους τύπου των φυλών του Manbij. parstoday 29.3.18
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Πιθανότατα ο πλανήτης K2-18b είναι κατοικήσιμος! – Διαθέτει όλες τις ενδείξεις ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή σε αυτόν! Έχει όγκο 8,6 φορές μεγαλύτερο από τον όγκο της Γης 28.04.2024 | 20:00

  Ο πλανήτης K2-18b φαίνεται ότι διαθέτει… ζωή! Οι πρώτες ενδείξεις ζωής στον εξωηλιακό πλανήτη ήταν το 2019, όταν τα εργαστήρια της NASA εί...