Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία: Να μην σκεφτεί καν να κάνει γεώτρηση στο Καστελόριζο


Ο Αλέξης Τσίπρας

Μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία: Να μην σκεφτεί καν να κάνει γεώτρηση στο Καστελόριζο

© Φωτογραφία: Twitter/PrimeMinister
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Εθνικές εκλογές 2019 (64)
 0  0  0
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι η Αθήνα έχει σχέδιο και θα αποτρέψει οποιαδήποτε γεώτρηση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ενώ έκανε λόγο για μεγάλη διπλωματική νίκη της Ελλάδας και της Κύπρου.
«Να μην σκεφτεί καν» να προχωρήσει σε γεώτρηση στο Καστελόριζο προειδοποίησε την Τουρκία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ3, που προγραμματίστηκε να προβληθεί το βράδυ της Κυριακής, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει σχέδιο και θα αποτρέψει οποιαδήποτε γεώτρηση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Έκανε επίσης λόγο για μεγάλη εθνική διπλωματική νίκη της Ελλάδας και της Κύπρου, αναφερόμενος στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.
Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατηγόρησε εκ νέου τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «το σχέδιό του είναι Αρμαγεδώνας» και τους καταλόγισε ότι επιθυμεί να αποφύγει ένα τηλεοπτικό ντιμπέιτ μαζί του.
Εξέφρασε επιπλέον την εκτίμηση ότι το πρόγραμμα της ΝΔ δεν θα φέρει φοροελαφρύνσεις, αλλά απολύσεις, περικοπές επιδομάτων και διάλυση του κοινωνικού κράτους.
Αναφερόμενος στο ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Τσίπρας το χαρακτήρισε «συστημική επιλογή» με στόχο να ανακόψει την ανατροπή του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές 2019.
Τέλος, δήλωσε «απόλυτα δικαιωμένος» για την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Al Jazeera: «Εγκληματική πράξη η απόφαση του Τελ Αβίβ να κλείσει τις δραστηριότητές μας στο Ισραήλ»

  Newsbomb Το  Al Jazeera  ήταν από τα λίγα διεθνή μέσα ενημέρωσης που βρίσκονταν στη Γάζα. Στην επίσημη τοποθέτησή του,  το Al Jazeera κατα...