Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση από το υπουργείο Υγείας τις ανακοινώσεις σχετικά με τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής και προστασίας έναντι του κορωνοϊού. Στη σημερινή ενημέρωση των πολιτών λαμβάνουν μέρος η αρμόδια υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Μετά τις νέες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, από τη Δευτέρα και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης», ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στη λειτουργία των δημοτικών, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι ανοικτές θα παραμείνουν μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε ότι η συνέχιση της λειτουργίας της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα γίνεται στο εξής με δύο τρόπους: μέσω της εκπαιδευτικής τηλεόρασης και μέσω της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης.

Η Εκπαιδευτική Τηλεόραση θα ξεκινήσει τη λειτουργία της από τη Δευτέρα το πρωί μέσω της τηλεοπτικής συχνότητας της ΕΤ2 με εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά του δημοτικού. Όπως είπε η κ. Κεραμέως, αύριο η ΕΡΤ θα ανακοινώσει το πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής τηλεόρασης.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η έναρξη της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου, μία ημέρα μετά την επίσημη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου.

Σημειώνετι ότι η τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιείται μεσημεριανές ώρες. Σύμφωνα με την υπουργό, αυτό προκρίθηκε για δύο λόγους:

α) Για να διευκολυνθούν οι οικογένειες που έχουν μεγαλύτερα παιδιά και όπου όλοι κάνουν χρήση υπολογιστών, φορητών και μη

β) Για να περιοριστεί η ταυτόχρονη χρήση και άρα η επιβάρυνση από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους του δικτύου παροχής internet.

Δείτε την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας

Το κλίμα για τις επικείμενες ανακοινώσεις προετοίμασε το πρωί του Σαββάτου ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, επιβεβαιώνοντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Ο κ. Σκέρτσος σημείωσε πως από τα 23 μέλη της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, τα 15 εισηγήθηκαν το κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Ελλάδα και 8 πρότειναν να περιοριστούν μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση αποφασίζει πάντοτε με γνώμονα τις εισηγήσεις των ειδικών.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ υπογράμμισε ότι παρά το γεγονός ότι το ποσοστό των κρουσμάτων στα σχολεία ανέρχεται μόλις στο 0,1% του συνολικού πληθυσμού, θα πρέπει να υπάρξει ανάσχεση της έντονης κινητικότητας που παρατηρείται γύρω από τις σχολικές μονάδες, με σκοπό να βγει η χώρα σε συντομότερο χρόνο από τα αυστηρά μέτρα.