Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Γεωργιάδης: Κλιμακωτό άνοιγμα των καταστημάτων με αυστηρά μέτρα και μάσκα παντού - Βίντεο

 

Κρούσματα: 
58.226.396
Ανέρρωσαν: 
37.280.962

Θάνατοι: 
1.381.823
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (370)
Βρείτε μας

Για το άνοιγμα της αγοράς μίλησε ο Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε πρωινή του συνέντευξη.

Κλιμακωτά θα γίνει το άνοιγμα των καταστημάτων, μετά την άρση του lockdown στη χώρα, ενώ θα συνεχιστούν οι αυστηροί περιορισμοί, όπως η αυστηρή χρήση μάσκας, σύμφωνα με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Το λιανεμπόριο θα ανοίξει «κλιμακωτά, όπως το κάναμε τον Μάιο, από τα μικρότερα προς τα μεγαλύτερα, με πολύ αυστηρούς κανόνες γιατί δεν πρέπει να υπάρχει συνωστισμός»

 «Για οποιονδήποτε λόγο βγαίνουμε έξω, θα φοράμε τη μάσκα και έχουμε το αντισηπτικό στην τσέπη», είπε στον ΑΝΤ1, αναφέροντας πως στο πρώτο εθνικό lockdown χαλαρώσαμε γρήγορα καθώς υπήρξε η αίσθηση ότι με τις υψηλές θερμοκρασίες ο ιός θα εξασθενούσε.

Τι θα γίνει με την εστίαση

Το μείζον ζήτημα αυτή την ώρα είναι ο έλεγχος της πανδημίας, είπε, προσθέτοντας πως αναμένεται η εισήγηση από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης.

«Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα μας πει πότε θα ανοίξει η εστίαση», είπε χαρακτηριστικά,  επισημαίνοντας πως οι γιατροί ισχυρίζονται ότι στην ιχνηλάτηση που έχουν κάνει, διαπίστωσαν ότι έπαιξε κομβικό ρόλο στην διάδοση του κορονοϊού. 

Υπογράμμισε πως τα σούπερ μάρκετ δεν αποτελούν εστίες μετάδοσης του ιού, καθώς κανένα στοιχείο δεν οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα.

Η πορεία της χώρας

«Η Ελλάδα τα πηγαίνει καλύτερα στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, σε σύγκριση με το πρώτο», σημείωσε, αν και το δεύτερο κύμα είναι σφοδρότερο και έχει περισσότερους νεκρούς. Πρόκειται για μία «παγκόσμια συμφορά», είπε και διερωτήθηκε τι θα γινόταν αν η Ελλάδα είχε 12 φορές περισσότερους θανάτους από το Βέλγιο.

Ερωτώμενος σχετικά με τη δήλωση του Υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, πως «αν είχαμε 5.000 ΜΕΘ θα είχαμε 2.500 θανάτους», η οποία προκάλεσε σάλο, απάντησε πως είναι απολύτως λογικό πως «αν έχεις 5.000 κρεβάτια ΜΕΘ και τα γεμίσεις, θα έχεις περισσότερους θανάτους».

«Αυτή η μάχη κρίνεται από την ατομική μας συμπεριφορά», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο

  Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο Newsroom   Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 16:07 Η αφρικανική σκόνη όπως φαίνε...