Ανανεώθηκε:
Μόλις οκτώ ιδιώτες γιατροί έχουν ανταποκριθεί μέχρι στιγμής στο κάλεσμα του υπουργείου Υγείας για ενίσχυση του ΕΣΥ, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Όπως σημείωσε «η ανταπόκριση δεν είναι η αναμενόμενη» και πρόσθεσε:
«Καλούμε για τελευταία φορά τους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στο πολύτιμο έργο των συναδέλφων τους».
Αναφερόμενος στις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται το σύστημα υγείας της χώρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «σε ολόκληρη τη χώρα από τις 557 κλίνες ΜΕΘ που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση, λειτουργούν σήμερα πάνω από 1.230 ΜΕΘ. Στη Θεσσαλονίκη από τις 34 κλίνες ΜΕΘ-COVID που είχαμε στις 23 Οκτωβρίου ξεπεράσαμε τις 200 ΜΕΘ. Και από τις 490 απλές κλίνες κορωνοϊου, ξεπεράσαμε τις 1.500».
«Ήδη, ωστόσο, μετά τη ραγδαία αύξηση των εισαγωγών τόσο τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης όσο και το υγειονομικό προσωπικό τους άγγιξαν τα όριά τους. Κρίθηκε έτσι απαραίτητο να λειτουργήσουν απλές κλίνες COVID-19 και σε ιδιωτικά θεραπευτήρια. Καταβλήθηκε προσπάθεια, για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης και όταν αυτό δεν κατέστη εφικτό, ακολούθησε η επίταξη δύο ιδιωτικών θεραπευτηρίων, με 200 απλές κλίνες για κορωνοϊό και τέθηκε το προσωπικό τους στη διάθεση της 4ης ΥΠΕ. Ήταν, άλλωστε, κάτι που είχε ενταχθεί από την αρχή στον εθνικό σχεδιασμό και είχε προβλεφθεί με ΠΝΠ που έγινε νόμος του Κράτους», συμπλήρωσε.
Παράλληλα, όπως ανέφερε, υπήρξε μέριμνα ώστε στις δύο αυτές ιδιωτικές κλινικές να μην συνυπάρχουν COVID περιστατικά με non COVID και ακολούθησε μεταφορά των νοσηλευόμενων σε άλλες κλινικές.
«Έχουμε πόλεμο και κάνουμε τα πάντα να κρατήσουμε όρθιο το σύστημα υγείας».
«Οφείλουμε ωστόσο στις δύσκολες αυτές ώρες, να μην ξεχνάμε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας στέκεται όρθιο χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, των νοσηλευτών, του προσωπικού και των διοικήσεων των νοσοκομείων που με υπευθυνότητα, ψυχραιμία και αυτοθυσία δίνουν καθημερινές μάχες στην πρώτη γραμμή του πολέμου. Όλοι οι Έλληνες τους ευχαριστούμε και τους ευγνωμονούμε», τόνισε.
Όπως ανέφερε, «στη χώρα μας με βάση τα τελευταία στοιχεία η ηλικιακή ομάδα των 40-65 ετών, παρουσιάζει σταθερά τη μεγαλύτερη επίπτωση κι ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα των 19-39 ετών που δείχνει σημάδια σταθεροποίησης».
«Ο ιός όπως επισημαίνουν οι ειδικοί πέρασε στις αρχές του Νοέμβρη από την ομάδα των 20άρηδων, 30άρηδων στις μεγαλύτερες γενιές και η εξάπλωσή του συντηρείται στους κόλπους τον οικογενειών. Τώρα λοιπόν περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να ελαχιστοποιήσουμε τις επαφές με τους μεγαλύτερους των οικογενειών μας και να τους βοηθήσουμε να περάσουν την περίοδο του lokdown με μεγαλύτερη ασφάλεια», τόνισε ο κ. Πέτσας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου