Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Δεκάδες συλλήψεις στους δρόμους του Λονδίνου

 Δεκάδες συλλήψεις στους δρόμους του Λονδίνου

Λονδίνο, πορεία κατά των μέτρων (Φωτογραφία Αρχείου)

AP Photo/Frank Augstein



Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 60 άτομα στο Λονδίνο κατά την διάρκεια διαδηλώσεων κατά των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Διαδηλωτές κατά των μασκών και των εμβολίων, μερικοί με πλακάτ και συνθήματα όπως «σταματήστε να μας ελέγχετε» και «όχι άλλα lockdown», βάδισαν στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης το Σάββατο.

Οι συλλήψεις έγιναν για διάφορες παραβάσεις, κυρίως για παραβάσεις των περιοριστικών μέτρων, ανακοίνωσε στο Twitter η αστυνομία του Λονδίνου, που απηύθυνε έκκληση προς το κοινό να μην συμμετέχει στις διαδηλώσεις αυτές, οι οποίες είναι απαγορευμένες εξαιτίας του lockdown.

Το σχετικά μικρό κίνημα κατά του αποκλεισμού συγκεντρώνει στους κόλπους του αρνητές των εμβολίων, ανθρώπους που πιστεύουν στα σενάρια συνωμοσίας αλλά και αυτούς που πιστεύουν ότι οι περιορισμοί παραβιάζουν τις πολιτικές ελευθερίες τους.

Στο μεταξύ, με 57.000 θανάτους (τις 28 ημέρες που ακολουθούν θετικό διαγνωστικό τεστ), το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η πλέον πληγείσα από την πανδημία χώρα. Η Βρετανία κατέγραψε κατά το τελευταίο 24ωρο 15.871 νέα κρούσματα της Covid-19 και 479 θανάτους. Τα στοιχεία του προηγούμενου 24ώρου είχαν δείξει 16.022 νέα κρούσματα και 521 θανάτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο

  Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο Newsroom   Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 16:07 Η αφρικανική σκόνη όπως φαίνε...