Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Ήξεις αφήξεις για το άνοιγμα της αγοράς, πιθανός ένας Κωδικός 7

 Ήξεις αφήξεις για το άνοιγμα της αγοράς, πιθανός ένας Κωδικός 7

Ο γ.γ. Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ



Εν αναμονή των εξελίξεων όσον αφορά την πανδημία είναι η κυβέρνηση εν όψει των αποφάσεων για το άνοιγμα της αγοράς, μόλις τρεις εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα και τους επαγγελματίες να αγωνιούν για το μέλλον των επιχειρήσεών τους. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, αυτό που προέχει είναι η δημόσια υγεία και μετά το άνοιγμα της αγοράς.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο γ.γ. Εμπορίου αρνήθηκε να δώσει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, αποφεύγοντας να απαντήσει αν αυτό θα ξεκινήσει στις 7 Δεκεμβρίου και λέγοντας ότι η κυβέρνηση, όταν το αποφασίσει, θα επιβάλει αυστηρούς κανόνες ώστε να προστατευθεί η υγεία του πληθυσμού και «να μην χάσουμε άλλους ανθρώπους».

Μάλιστα, έπειτα από ερώτηση αν θα προστεθεί στους ήδη γνωστούς κωδικούς εξόδου ένας ακόμη, δηλαδή ένας κωδικός 7, για αγορές στα καταστήματα, δεν το απέκλεισε. Όπως είπε «εξετάζονται διάφορες στρατηγικές», ωστόσο ανέφερε ότι ήδη υπάρχει ο κωδικός 2 (για αγορές ειδών διατροφής και πρώτης ανάγκης). Ωστόσο, πρόσθεσε ότι όλα είναι ανοιχτά.

Επίσης, προέτρεψε όλα τα καταστήματα να εκμεταλλευθούν την τεχνολογία και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που δίνει το ηλεκτρονικό εμπόριο, αποδίδοντας σε όσους δεν το έχουν κάνει ακόμη «νοοτροπία» και έλλειψη βούλησης... υποστηρίζοντας ότι πλέον αυτό είναι εύκολο και δεν έχει υψηλό κόστος.

Θα ανοίξουν τα κομμωτήρια

Σύμφωνα με τον Π. Σταμπουλίδη, τα κομμωτήρια και τα καταστήματα που προσφέρουν υπηρεσίες φροντίδας και ευεξίας θα είναι από αυτά που θα ανοίξουν από τα πρώτα, λέγοντας ότι έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι εστίες υψηλής μεταδοτικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...