Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Χαρδαλιάς για άρση lockdown: Ας μην βιαζόμαστε για το πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα

 

COVID-19
Κρούσματα: 
58.226.396
Ανέρρωσαν: 
37.280.962

Θάνατοι: 
1.381.823
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (351)
Βρείτε μας

Με τη μάχη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας να συνεχίζεται, ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα και το lockdown.

Συστάσεις για υπομονή και για αυστηρή τήρηση των μέτρων έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ειδικά για τον εορτασμό των Χριστουγέννων ζήτησε «να μην βιαζόμαστε» καθώς τα πραγματικά δεδομένα αξιολογούνται καθημερινά.

«Ας μην βιαζόμαστε. Μέρα με τη μέρα αξιολογούμε τα πραγματικά δεδομένα. Όσες αποφάσεις είναι να ληφθούν θα ληφθούν στην ώρα τους με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα» ανέφερε ερωτηθείς για το πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα.

Σχολιάζοντας τη συζήτηση που γίνεται σχετικά με το πότε και πώς θα γίνει η άρση του lockdown, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι η απόφαση θα βασιστεί στα επιδημιολογικά δεδομένα, την εξέλιξη της πανδημίας και τις εισηγήσεις των ειδικών.

«Αντιλαμβανόμαστε την προσδοκία για τις γιορτές» τόσο του κόσμου όσο και των επαγγελματιών, αναγνώρισε, ωστόσο, επανέλαβε ότι το διακύβευμα είναι η δημόσια υγεία, η διαφύλαξη και η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Προειδοποίησε ότι ο ιός παραμένει ανάμεσά μας και το απόλυτο καθημερινό στοίχημα είναι η τήρηση των μέτρων.

Σημείωσε ότι υπάρχει σχετική σταθεροποίηση της εικόνας, ωστόσο, κάποιες περιοχές κυρίως στη βόρεια Ελλάδα δεν δείχνουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα κάτι που σημαίνει ότι τα μέτρα δεν εφαρμόζονται πιστά και κάποιοι είναι πιο χαλαροί γεγονός που επηρεάζει την αποτελεσματικότητα.

Όλα δείχνουν παράταση του lockdown

Λίγο πριν την ενημέρωση, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε χαρακτηρίσει ανεδαφική την κουβέντα για το πότε θα ανοίξουμε, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει την 1η Δεκεμβρίου.

Τις τελευταίες ημέρες ειδικοί και κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν πως η άρση του lockdown την 1η Δεκεμβρίου απομακρύνεται.

«Ημερομηνία για το άνοιγμα της αγοράς δεν μπορώ να δώσω, αλλά μπορώ να πω ότι υπάρχει μια μικρή ελπίδα. Επιθυμία όλων μας είναι να λειτουργήσει η αγορά τα Χριστούγεννα, έστω και με κανόνες. Οι επόμενες 10 μέρες θα είναι πολύ κρίσιμες. Οι φετινές γιορτές δεν θα μοιάζουν με καμία εορταστική περίοδο. Ούτε συνωστισμός μπορεί να υπάρξει, ούτε μεγάλα τραπέζια, ούτε ρεβεγιόν» προειδοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σήμερα.

Πρόσφατα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας παραδέχθηκε πως είναι δύσκολη η επαναλειτουργία των μπαρ και των κέντρων διασκέδασης, εξηγώντας πως είναι σημεία με συγχρωτισμό.

Είναι πολλές οι ημερομηνίες που ακούγονται αναφορικά με το άνοιγμα των καταστημάτων λιανεμπορίου και της εστίασης, όλες οι πληροφορίες, όμως, συνηγορούν πως η κυβέρνηση εξετάζει μέτρα για να περιοριστεί η κινητικότητα στις γιορτές.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, αρχικά θα ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, θα ακολουθήσει το λιανεμπόριο και τέλος θα ανοίξει η εστίαση.

Στο τραπέζι είναι σενάρια για απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ νομών την περίοδο των γιορτών, ενώ φαίνεται πως εξετάζεται και η πιθανότητα χρονικού περιορισμού στην κυκλοφορία των πολιτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T776F2