Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Ο Τασούλας εξελέγη πρόεδρος της «φευγαλέας» Βουλής

 

Από την ομιλία του μετά την ονομαστική ψηφοφορία / EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ


  • A-
  • A+

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας αναδείχτηκε πρόεδρος της Βουλής της «μίας ημέρας» κατά τη σημερινή συνεδρίαση για το προεδρείο της, στην οποία παρίσταται και ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς.

Στην  ομιλία του ο κ. Τασούλας εξελέγη με 270 ψήφους σε σύνολο 296, καθώς οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης είπαν «ναι», ενώ οι 26 βουλευτές του ΚΚΕ «παρών».

ADVERTISING

Απουσίαζαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και Ζεϊμπέκ Χουσείν, ενώ δεν ψήφισαν οι Α. Σαμαράς (ΝΔ) και Όθων Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) καθώς δεν πρόλαβαν να ορκιστούν, χθες, λόγω απουσίας τους στο εξωτερικό. Απουσίαζαν, επίσης, αλλά είχαν στείλει επιστολική ψήφο υπέρ του κ. Τασούλα ο Αλέξης Τσίπρας, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Σωκράτης Βαρδάκης και ο Μπουρχάν Μπαράν.

Ο κ. Τασούλας στην ομιλία ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη, που τον πρότεινε, και τους πολίτες των Ιωαννίνων, που τον ψήφισαν.

Ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως η αυτή είναι «φευγαλέα», όπως υπαγόρευσαν «ύψιστες θεσμικές προτεραιότητες, οι οποίες συγκροτούν κατακτήσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος»..

Η κοινοβουλευτική διαδικασία συνεχίζεται με την εκλογή αντιπροέδρων και των κοσμητόρων. Οι τρεις πρώτοι Αντιπρόεδροι της Βουλής θα εκλεγούν από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ενώ ο τρίτος, τέταρτος και πέμπτος Αντιπρόεδρος θα εκλεγούν αντίστοιχα από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, ώστε να υπάρχει αναλογική εκπροσώπηση στο Προεδρείο.

Η Ν.Δ. προτείνει τους βουλευτές Νικήτα Κακλαμάνη, Χαράλαμπο Αθανασίου και Αθανάσιο Μπούρα, που ήταν Αντιπρόεδροι και στην προηγούμενη Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ την βουλευτή Μερόπη Τζούφη. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και πάλι τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, όπως και το ΚΚΕ τον βουλευτή Γιώργο Λαμπρούλη. 

Το νέο κοινοβούλιο ορκίστηκε χθες και διαλυθεί σήμερα, για να θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τις νέες κάλπες στις 25 Ιουνίου και να ξεκινήσει και τυπικά η νέα προεκλογική περίοδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ECDC: Δραματική αύξηση των κρουσμάτων κοκκύτη - 60.000 περιπτώσεις σε 16 μήνες

  Newsroom  Ανανεώθηκε:  Τετάρτη, 08 Μαϊος 2024 14:40 Δραματική είναι η αύξηση των κρουσμάτων κοκκύτη στην Ευρώπη παρά το γεγονός ότι μπορεί...