Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Επιθέσεις με drones στην Μόσχα, νέο «χτύπημα» με έναν νεκρό στο Κίεβο

 

AP Photo/Evgeniy Maloletka

 


Στόχος με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που προκάλεσαν «μικρές» υλικές ζημιές σε κτίρια αλλά όχι θύματα, έγινε η Μόσχα τα ξημερώματα, σύμφωνα με τον δήμαρχό της, Σεργκέι Σαμπιάνιν. «Όλες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της πόλης βρίσκονται στο σημείο» ανέφερε.

Σύμφωνα με ρωσικά κανάλια στην πλατφόρμα Telegram, τέσσερα από δέκα UAVs που κινούνταν προς τη ρωσική πρωτεύουσα καταρρίφθηκαν. Ο περιφερειάρχης έκανε λόγο μέσω της ίδια πλατφόρμας για αρκετά τέτοια αεροσκάφη, που αναχαιτίστηκαν καθώς πλησίαζαν την πόλη.

Αυτή η σπάνια επίθεση ακολουθεί μια παρόμοια με drones στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, που είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άνθρωπος να σκοτωθεί κι άλλοι τρεις να τραυματιστούν, όταν συντρίμμια εναέριου «στόχου» που καταρρίφθηκε κατέπεσαν σε πολυκατοικία προκαλώντας πυρκαγιά.

Σύμφωνα με τη στρατιωτική διοίκηση της πόλης, οι δυο υψηλότεροι όροφοι του κτιρίου καταστράφηκαν κι ίσως βρεθούν περισσότερα θύματα στα χαλάσματα. Η ανακοίνωση σημειώνει πως η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε πάνω από 20 ρωσικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι.

Ο Σερχίι Πόπκο έκανε λόγο για νέα «μαζική» επιδρομή κατά κύματα από την Ρωσία, που έγινε με ιρανικής κατασκευής UAVs-καμικάζι. Πρόκειται για την 16η ρώσικη επίθεση στην ουκρανική πρωτεύουσα και την τρίτη συνεχόμενη νύχτα επιδρομών μέσα στον Μάιο.

Χθες, ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν το Κίεβο και κατά τη διάρκεια της ημέρας, μετά τους νυχτερινούς βομβαρδισμούς, προκαλώντας πανικό στους δρόμους. Κάτοικοι έσπευσαν σε υπόγεια καταφύγια, κυρίως στο μετρό. Σήμερα, σειρήνες της αεράμυνας ήχησαν και σε άλλες περιοχές, όπως το Τσερκάσι, το Κιβόροχραντ, η Μικολάιφ και η Χερσώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ένα έγκλημα ζητάει τους ενόχους και την τιμωρία τους: Χιλιάδες πέθαναν από το εμβόλιο της AstraZeneca Άγνωστος ο αριθμός των θανάτων από τα εμβόλια της Pfizer και της Μoderna 08.05.2024 | 13:54

  Η απόσυρση παγκοσμίως του εμβολίου κατά του Covid-19 της AstraZeneca λόγω των σοβαρών παρενεργειών που προκάλεσε σε πολλούς από αυτούς που...