Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Από υποσχέσεις άλλο τίποτα ο Μητσοτάκης στον Μυλοπόταμο

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/EUROKINISSI


Πιστός στο γνωστό αφήγημα περί σταθερής κυβέρνησης, παρέμεινε και στην ομιλία του στο Πέραμα Ρεθύμνου, πρώτο σταθμό κατά τη δεύτερη μέρα της περιοδείας του στην Κρήτη, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους που επέλεξαν τον ίδιο και το κόμμα του στις κάλπες της 21ης Μαΐου και υποσχέθηκε λαγούς με πετραχήλια για τη μεγαλόνησο, κατά τη δεύτερη τετραετία του: «Η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία των πολύ μεγάλων αλλαγών για την Κρήτη. Είναι η τετραετία στην οποία, επιτέλους, θα μπει για τα καλά μπρος το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο στην ιστορία -θα έλεγα- της Κρήτης, που δεν είναι άλλο από τον Βόρειο Οδικό Άξονα. Μία προσωπική μου δέσμευση, η οποία επιτέλους γίνεται πράξη... Πιστεύω ότι κατ' εξοχήν η Κρήτη μας θα είναι η μεγάλη ωφελημένη από αυτή την αναπτυξιακή πρόταση την οποία έχουμε θέσει στην κρίση του ελληνικού λαού. Ήδη βλέπετε τι γίνεται στο νησί. Την "έκρηξη" του τουρισμού, τις πολλές επενδύσεις οι οποίες γίνονται».

Αναφέρθηκε στην κτηνοτροφία, τα τοπικά προϊόντα και τον τουρισμό, καθώς και στην εφαρμογή της τεχνολογίας σε σχολεία και υγεία κι εκεί κάπου χώρεσε και την ανάγκη ύπαρξης μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης: «Το μεγάλο ζητούμενο αυτής της κάλπης είναι πώς θα συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία και πώς θα έχουμε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια μία σταθερή κυβέρνηση, η οποία θα μπορεί να υλοποιήσει όλα αυτά για τα οποία σας μίλησα. Γι' αυτό και η κάλπη αυτή είναι τόσο σημαντική. Διότι ξέρετε κι εσείς ότι μπορεί η αριθμητική του εκλογικού νόμου αυτή την φορά να αυξήσει τον πήχη της αυτοδυναμίας».

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία «αντίστοιχη-γιατί όχι και μεγαλύτερη- με αυτή την οποία είχαμε την περασμένη τετραετία», επανέλαβε ότι η σταθερή κυβέρνηση σήμερα είναι προϋπόθεση ευημερίας για την ελληνική κοινωνία.

Φυσικά, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον ΣΥΡΙΖΑ: «Ξέρετε, οι αντίπαλοί μας ήταν πολύ υπερήφανοι για μία διαπραγμάτευση που έκαναν. Πήγαν, λέει, στις Βρυξέλλες το 2015, διαπραγματεύτηκαν 17 ώρες, γύρισαν πίσω και μας φόρτωσαν ένα μνημόνιο που μας στοίχισε 100 δισεκατομμύρια.

Και εγώ πήγα στις Βρυξέλλες. Διαπραγματεύτηκα το καλοκαίρι του 2020, εν μέσω της πανδημίας, πέντε μέρες, όχι 17 ώρες. Και αυτό το οποίο έφερα πίσω στη χώρα είναι 31 δισεκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αυτά τα χρήματα δεν είναι κάτι αφηρημένο, σας αφορούν. Ένα κομμάτι των χρημάτων αυτών πάει στον Βόρειο Οδικό Άξονα. Ένα κομμάτι των χρημάτων αυτών θα πάει για να μπουν διαδραστικοί πίνακες σε όλα τα σχολεία από την Ε΄ Δημοτικού μέχρι την Γ΄ Λυκείου. Ώστε τα νέα παιδιά, τα οποία είναι εδώ στα χωριά του Μυλοποτάμου, να ξέρουν ότι έχουν την ίδια πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση με ένα παιδί το οποίο μεγαλώνει σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο.

Ξέρετε τι πραγματική επανάσταση μπορεί να είναι η τεχνολογία ειδικά για τα σχολεία μας στα μικρά χωριά, πώς πραγματικά ανοίγει τον ορίζοντα των παιδιών αυτών. Και μπορούν να καταλαβαίνουν ότι, ναι, μπορούν να μείνουν, να ζήσουν στον τόπο τους και ότι τελικά όλη μας η πολιτική πρόταση είναι μια πρόταση ίσων ευκαιριών για όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως του πού μεγαλώνουν.

Να πω και κάτι ακόμα, για την υγεία μας. Ότι από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης θα ξαναφτιάξουμε 156 κέντρα υγείας σε όλη τη χώρα».

Ειδική μνεία και χθες και σήμερα έκανε στη γνωστή για πολλούς λόγους Ειρήνη Αγαπηδάκη:  «Έχουμε μαζί μας και την Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία είναι Κρητικιά, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας μας και μας τιμά με την παρουσία της, ειδική στα θέματα της υγείας και χαιρόμαστε πάρα πολύ.

Θα ξέρετε σίγουρα ότι την επόμενη μέρα, ειδικά για τα θέματα υγείας, στην Κρήτη θα έχετε τον δικό σας άνθρωπο, ο οποίος θα αγωνίζεται για ποιοτική υγεία, είτε μιλάμε για τα νοσοκομεία μας, είτε για τα νοσοκομεία του Ρεθύμνου, όπου τόσο σημαντικές παρεμβάσεις γίνονται, είτε μιλάμε για τα κέντρα υγείας, για τα ιατρεία στην ελληνική περιφέρεια».

Τάζοντας μια «τετραετία ανάπτυξης και προκοπής», ο αρχηγός της Ν.Δ. τόνισε: «Ένα πράγμα να ξέρετε, ότι με Μητσοτάκη πρωθυπουργό τα καλύτερα είναι μπροστά μας για την Κρήτη μας. Αυτό να το ξέρετε. Το έχουμε αποδείξει στην πράξη και θα συνεχίσουμε να το αποδεικνύουμε και την επόμενη τετραετία.

Οπότε να σας ζητήσω, φίλες και φίλοι, να μην υπάρχει καμία επανάπαυση σε αυτές τις εκλογές. Τίποτα δεν έχει κριθεί. Η κάλπη είναι άδεια πάλι. Δεν είναι πρώτος και δεύτερος γύρος εδώ. Δεν είναι ποδοσφαιρικό ματς, "κερδίσαμε 4 - 0 και κρατάμε το σκορ αυτό στο δεύτερο ματς". Εδώ ξεκινάμε από την αρχή».

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε προσωπικά και για ένα περίεργο δώρο: «Έχω και μια δέσμευση εδώ, σας χρωστώ και ένα εκχιονιστικό. Αυτό είναι προσωπική μου δέσμευση. Διότι ποιος θα το φανταζόταν ότι οι New York Times - εδώ τους επικαλείται με ευκολία, αλλά για τα pushbacks του Λιμενικού που αποκάλυψε με βίντεο ντοκουμέντο η αμερικανική εφημερίδα, σφυρίζει αδιάφορα - θα έγραφαν ένα άρθρο για εμάς που μας αρέσουν τα βουνά και οι αθλητικές δραστηριότητες, για το "Πού κάνει κάνεις το καλύτερο σκι στον κόσμο την άνοιξη; Στον Ψηλορείτη". Άρα και για τους φίλους μας από τα Λιβάδια, από τα Ζωνιανά, θα τα φτιάξουμε όλα...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ Συνεχίζονται οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός. Οι ΗΠΑ διέκοψαν την αποστολή βομβών στο Ισραήλ εικονίδιο ρολογιού ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ 8 Μαΐου 2024 στις 2:44 π.μ. EDT

  Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων «θα πρέπει να μπορέ...