Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Θα μας τρελάνει ο Μητσοτάκης: Θέλει να διαψεύσει τον εαυτό του για τα Τέμπη

 



Ο πρωθυπουργός επιχειρεί να εμφανιστεί θιγόμενος μετά τις απρεπείς δηλώσεις για την τραγωδία • Μαξίμου, Νέα Δημοκρατία, φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και δεξιά τρολς επιχειρούν να μαζέψουν τη θύελλα • Λέξη προς λέξη οι δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 • Η έκρηξη οργής και οι απαντήσεις από γονείς των θυμάτων και μηχανοδηγούς • Μαζικά πυρά από τα κόμματα.

Στο φουλ μπήκαν οι προπαγανδιστικές μηχανές Μαξίμου και Ν.Δ. μετά τον πανικό και την έκρηξη οργής που προκάλεσαν οι ανάλγητες δηλώσεις Μητσοτάκη για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Στο «γαλάζιο» στρατόπεδο σήμανε, όπως φαίνεται, συναγερμός αμέσως μετά την απίθανη πρόκληση μέσω του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 και ξεκίνησε η μάταια προσπάθεια διαχείρισης της θύελλας.

Πρώτο επιστρατεύτηκε το ΑΠΕ-ΜΠΕ το οποίο δεν μετέδωσε το επίμαχο απόσπασμα, ακολούθησε κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης, Σκέρτσος, και πήραν μετά τη σκυτάλη φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ και δημοσιογράφοι, αλλά και αμέτρητα δεξιά τρολς του Διαδικτύου, με τη γραμμή να είναι ξεκάθαρη: Πείτε ότι είναι fake news του ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο πρωθυπουργός μιλούσε για τους μηχανοδηγούς.

Λέξη προς λέξη οι δηλώσεις στον ΑΝΤ1 και σημερινή στρεψοδικία

Σήμερα αναγκάστηκε να πάρει θέση και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έσπευσε να εμφανιστεί θιγόμενος με δηλώσεις του στα «Παραπολιτικά». Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι η λέξη εργαλειοποίηση αφορούσε το πρώτο σκέλος της ερώτησης για τους μηχανοδηγούς. Έσπευσε, μάλιστα να απλώσει όλη την γαλάζια γραμμή δηλώνοντας με χυδαίο τρόπο ότι «ο προϊστάμενος του σωματείου των μηχανοδηγών είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ» και αδιαφορώντας για το γεγονός ότι η απεργία έχει προκηρυχθεί από τη Δευτέρα και είναι προγραμματισμένη για τις 30 του μηνός και όχι μέσα στην περίοδο των εκλογών.

Συνέχισε, μάλιστα, προσπαθώντας να κατευνάσει την οργή των συγγενών σημειώνοντας «Σέβομαι και τιμώ απόλυτα τις οικογένειες των νεκρών, καταλαβαίνω τον πόνο τους. Έχουν δικαίωμα να κινηθούν πιστεύουν ότι οι ίδιες πιστεύουν μπορούν να διεκδικήσουν την δικαιοσύνη που πρέπει να αποδοθεί για το τραγικό αυτό δυστύχημα. Έχω πει σε όλους τους τόνους ότι θα είμαι αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια και ότι η δικαιοσύνη πρέπει να αποδοθεί το συντομότερο δυνατόν».

Οι δηλώσεις

Υπάρχει όριο στην συκοφαντία και στην κοπτοραπτική. Η ερώτηση που έγινε από τον κ. Χατζηνικολάου είχε δύο σκέλη. Η λέξη εργαλειοποίηση αναφερόταν ξεκάθαρα στο ζήτημα της απεργίας που έγινε 4 ημέρες πριν τις εκλογές, και θέλω να θυμίσω ότι ο προϊστάμενος του σωματείου των μηχανοδηγών είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Σέβομαι και τιμώ απόλυτα τις οικογένειες των νεκρών, καταλαβαίνω τον πόνο τους. Έχουν δικαίωμα να κινηθούν πιστεύουν ότι οι ίδιες πιστεύουν μπορούν να διεκδικήσουν την δικαιοσύνη που πρέπει να αποδοθεί για το τραγικό αυτό δυστύχημα. Έχω πει σε όλους τους τόνους ότι θα είμαι αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια και ότι η δικαιοσύνη πρέπει να αποδοθεί το συντομότερο δυνατόν.

Είναι μία άθλια διαστρέβλωση των όσων είπα. Ξέρετε είμαι συνηθισμένος σε αυτά. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα κατέφευγε σε τέτοιες τακτικές πριν τις εκλογές, αλλά δεν νομίζω ότι με τέτοιες τακτικές μπορούμε να πορευτούμε ουσιαστικά προς τα μπρος. Εγώ θα επιμείνω να μιλώ για το σχέδιο μου για την Ελλάδα του αύριο και αφήνω την μαύρη και την γκρίζα Ελλάδα του διχασμού και της συκοφαντίας στους πολιτικούς μας αντιπάλους.

Τι είπε, όμως, πραγματικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1; Και σε ποια ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου απαντούσε;

Ο διάλογος

Ν. Χατζηνικολάου: Έχουμε απεργία των σιδηροδρομικών σήμερα οι οποίοι λένε ότι στους δυόμισι μήνες που έχουν περάσει από την τραγωδία αυτή δεν έχει αλλάξει τίποτα, ότι εξακολουθούν τα πράγματα  να κινούνται με τον ίδιο τρόπο, με αυτόν τον τρόπο που μας οδήγησε στην τραγωδία. Επίσης είχαμε σήμερα και τη μήνυση των συγγενών  κατά παντός υπευθύνου και μιλούν και για ευθύνες πολιτικών διαχρονικές όλων των κυβερνήσεων των περασμένων δεκαετιών.  Θέλω να σας ρωτήσω τι συμπεράσματα έχετε βάλε για το θέμα αυτό, τι έχετε κάνει για να αλλάξει γη κατάσταση εκεί και τι σκοπεύετε να κάνετε στο άμεσο μέλλον για να βελτιωθεί αυτή η πολύ άσχημη εικόνα του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Κ. Μητσοτάκης: Λυπάμαι που το ζήτημα αυτό εργαλειοποιείται με τέτοιο τρόπο λίγες μέρες πριν από τις εκλογές και πιστεύω ότι και ο δικαιολογημένος θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί αν θέλετε τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Πολλά έχουν αλλάξει στον σιδηρόδρομο και αυτό που είπαμε είναι ότι τα τρένα πρέπει να λειτουργήσουν με τη μέγιστη  δυνατή ασφάλεια και για αυτό έχουμε ένα πολύ ένα πολύ λεπτομερές σύστημα εποπτείας με την τεχνολογία που έχουμε στη διάθεσή μας και έχουμε δεσμευτεί ότι η περιβόητη σύμβαση πλήρους σηματοδότησης θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Σεπτέμβριο. Το έργο προχωράει με μεγάλη ταχύτητα. Για να κάνεις τη σηματοδότηση πρέπει να διακόψεις τη  ν κυκλοφορία σε μια γραμμή. Αυτή είναι η δέσμευση μας να έχουμε σιδηροδρόμους οι οποίοι να είναι απολύτως ασφαλείς και να έχουμε ευρωπαικά τρένα τα οποία εμφανώς δεν είχαμε

Έχω μιλήσει πολύ διακριτικά με αρκετούς συγγενείς θυμάτων, καταλαβαίνω την οργή τους. Είμαι ο πρώτος που θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη σε όλα τα επίπεδα, αλλά η δικαιοσύνη αποδίδεται από τη δικαιοσύνη και όχι από τους πολιτικούς μας αντιπάλους και τρίτους κριτές. Η Δικαιοσύνη πιστεύω κινήθηκε πολύ γρήγορα.

Γνωρίζετε ότι έχουμε ένα πολύ σαφές πλαίσιο. Αν προέκυπταν ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία απόλυτα προδιαγεγραμμένη από το σύνταγμα για το πώς η βουλή εμπλέκεται σε αυτές τις περιπτώσεις. 

Το βίντεο (από το 16.30 και μετά), λοιπόν, και τα ίδια τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της μεγάλης απρέπειας του πρωθυπουργού, την οποία επιχείρησε τόσο ο ίδιος όσο και το επιτελείο του να μαζέψουν στην προσβολή που ενδέχεται να έχει προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς και εντός του «γαλάζιου» στρατοπέδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T776F2