Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Σε δεινή θέση ο Καραμανλής - Τον «άδειασε» και υπουργός της Ν.Δ.

 Κώστας Καραμανλής

Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi


Γ. Φλωρίδης: Εγώ δεν έβαζα ξανά υποψηφιότητα στις εκλογές

Όση οργή προκαλεί η ξαφνική ευαισθησία για τη στάση του Κώστα Καραμανλή από στελέχη μιας κυβέρνησης, που από την πρώτη στιγμή επιχειρεί να αποποιηθεί των ευθυνών, αλλά τόσο προκαλεί η επιμονή του ίδιου να συμπεριφέρεται σαν να μην συνέβη τίποτα στα Τέμπη.

Μετά την ξεκάθαρη αποτύπωση της λαϊκής δυσαρέσκειας στο ψήφισμα και σε δημοσκοπήσεις για την απόπειρα συγκάλυψης του πολύνεκρου εγκλήματος, ο Χρήστος Σπίρτζης ζήτησε χθες την άρση της δικής του ασυλίας αλλά και δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο Λευτέρης Κτιστάκης και ο Γιώργος Σταμάτης επέκριναν ουσιαστικά, με βαρύτατες ηθικά δηλώσεις, το γεγονός ότι ο κ. Καραμανλή κρύβεται.

Τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο για τον τελευταίο αλλά και τον πρωθυπουργό, ο οποίος τον καλύπτει σθεναρά, καθώς πυρά εξαπέλυσε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης. Μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 είπε πως εάν ο ίδιος ήταν στη θέση του κ. Καραμανλή δεν θα έβαζε υποψηφιότητα στις εκλογές αντί να ανανεώσει την θητεία του, όπως έκανε ο πρώην υπουργός. 

Επίσης, τάχθηκε κατά της πρότασης για παραίτηση από τη βουλευτική ασυλία χαρακτηρίζοντας απάτη την κ. Σπίρτζη, αφού δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του. Και υποστήριξε ότι οι ευθύνες στελεχών θα παραγραφούν μετά από 20 χρόνια, γιατί πρόκειται για κακούργημα, αναγνωρίζοντας προφανώς ότι ένα κόμμα δεν μπορεί να μείνει τόσο καιρό στην εξουσία.

Ο νυν υπουργός αναφέρθηκε στην απόφαση του ανακριτή να διευρύνει την έρευνά του για να μην μείνουν αναπάντητα ερωτήματα για το φορτίο του ενός τρένου, την απώλεια των βίντεο και τις διαστάσεις των πραγματογνωμόνων, του διορισμένου από τις αρχές και εκείνου των συγγενών των θυμάτων.

Ο κ. Φλωρίδης όμως δεν απάντησε όταν ρωτήθηκε για το ντροπιαστικό πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.
 
ΣΥΡΙΖΑ: Το Μαξίμου δεν μπορεί να συνεχίσει να κρύβεται  

Στο ζήτημα επανήλθε η αξιωματική αντιπολίτευση  τονίζοντας ότι «το "άδειασμα" ξεκίνησε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος μίλησε για "ατομική επιλογή και ατομικό δικαίωμα" όσον αφορά την άρση του άρθρου 86 για τον πρώην υπουργό, ενώ σημείωσε επίσης πως "κανένας δεν είναι α πριόρι ένοχος ή α πριόρι αθώος".

»Στη συνέχεια ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης είπε ότι δεν θα κατέβαινε καν στις εκλογές εάν ήταν στη θέση του κ. Καραμανλή, ενώ οι βουλευτές της κυβέρνησης, Γιώργος Σταμάτης, Λευτέρης Κτιστάκης και Φίλιππος Φόρτωμας πήραν αποστάσεις από τον βουλευτή Σερρών, τονίζοντας πως στη θέση του θα είχαν ήδη ζητήσει την άρση της ασυλίας τους για να ελεγχθούν από τη Δικαιοσύνη.

«Το Μαξίμου έχει πλέον συνειδητοποιήσει πως δεν μπορεί να συνεχίσει να κρύβεται πίσω από τα κατασκευασμένα "παραμύθια" του κ. Γκρίνμπεργκ περί ανθρώπινου λάθους και "χρόνιων παθογενειών", όπως προσχηματικά επανέλαβε και στο πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην εξεταστική

To Γραφείο Τύπου του κόμματος ζητά για ακόμα μία φορά να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης ο κ. Καραμανλής «χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έτσι θα παραγραφούν οι ευθύνες που βαραίνουν το Μέγαρο Μαξίμου για την άθλια επιχείρηση συγκάλυψης. Είναι αδιαμφισβήτητο πια. Είμαστε αντιμέτωποι με δύο εγκλήματα. Με την τραγωδία των 57 νεκρών στα Τέμπη και με την διαρκή προσπάθεια από την κυβέρνηση για τη συγκάλυψη των πραγματικών ευθυνών και των ενόχων».

«Αν για το πρώτο έγκλημα πρέπει να διερευνηθούν, εκτός από τις πολιτικές και οι ποινικές προεκτάσεις, σε ό,τι αφορά τις ενέργειες του Κ. Αχ. Καραμανλή και του τότε υφυπουργού Υποδομών, Γ. Καραγιάννη, το δεύτερο έχει άλλη διάσταση. Είναι συλλογικό, ως προς τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και το μέγεθος των εμπλεκομένων στελεχών της, αλλά έχει "αρχή, μέση και τέλος". Με αρχή τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη. Σ' αυτό εντάσσονται και πρέπει να διερευνηθούν, ο ρόλος και οι ευθύνες του πρώην υφυπουργού Παρά τω Πρωθυπουργώ, Χρ. Τριαντόπουλου, για το "μπάζωμα" της αλήθειας, όσο και του ΓΓ του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασία, Β. Παπαγεωργίου» καταλήγει η Κουμουνδούρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ισραήλ – Χεζμπολάχ: Τι περιλαμβάνει η κυοφορούμενη συμφωνία εκεχειρίας

  2' 6" χρόνος ανάγνωσης Ακούστε το άρθρο REUTERS/Ayal Margolin Newsroom 26.11.2024 • 10:20 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Σχόλια Το συμβούλι...