Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Κατέρρευσε η μεγαλύτερη γέφυρα της Βαλτιμόρης - Δραματική επιχείρηση διάσωσης [ΒΙΝΤΕΟ]

 Ό,τι απέμεινε από τη γέφυρα μετά την τρομακτική πρόσκρουση φορτηγού πλοίου

twitter/X (Andrew Doyle)
 Φορτηγό πλοίο προσέκρουσε σε πυλώνα της Key Bridge


Για μεγάλες απώλειες κάνει λόγο η πυροσβεστική

Σα χάρτινος πύργος κατέρρευσε γύρω στη μιάμιση τα ξημερώματα - τοπική ώρα - μεγάλο μέρος της γέφυρας Francis Scott Key Bridge, που είναι η μεγαλύτερη της Βαλτιμόρης, στην πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ, αφού ένα μεγάλο φορτηγό πλοίο προσέκρουσε σε αυτή.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, αμέσως μετά την πρόσκρουση, ξέσπασε φωτιά στο πλοίο, το οποίο στη συνέχεια βυθίστηκε, αλλά και στη γέφυρα, που κατέρρευσε μέσα σε δευτερόλεπτα, παρασύροντας στο βυθό άγνωστο αριθμό οχημάτων που εκείνη την ώρα κινούνταν πάνω της. 

ADVERTISEMENT

Ο ιστότοπος παρακολούθησης πλοίων MarineTraffic σημειώνει ότι ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με σημαία Σιγκαπούρης που ονομάζεται Dali, σταμάτησε κάτω από τη γέφυρα νωρίς την Τρίτη.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της Βαλτιμόρης αντιμετωπίζει το ατύχημα ως περιστατικό με πολλαπλά θύματα, ενώ αναζητεί επτά ανθρώπους που έχουν πέσει στον ποταμό Πατάπσκο. 

Η Αρχή Μεταφορών του Μέριλαντ ανάρτησε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ότι όλες οι λωρίδες έκλεισαν και προς τις δύο κατευθύνσεις, λόγω ενός «συμβάντος» στη γέφυρα και ότι η κυκλοφορία εκτρέπεται.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι στη 01:35 τα ξημερώματα η αστυνομία της πόλης της Βαλτιμόρης ενημερώθηκε για τη μερική κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key Bridge και ότι εργάτες ενδέχεται να βρίσκονται στο νερό», δήλωσε η Νίκι Φενόι, εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης. 

Σε εξέλιξη, όπως φαίνεται στη ζωντανή μετάδοση από το σημείο του τρομακτικού ατυχήματος, βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης που οργανώνεται από την πυροσβεστική, σε συνεργασία με την αμερικανική ακτοφυλακή και άλλες υπηρεσίες του Μέριλαντ.

Η Francis Scott Key Bridge, είναι η μεγαλύτερη γέφυρα στην περιοχή της Βαλτιμόρης, κατασκευάστηκε το 1977, έχει μήκος 2,6 χλμ.(1,6 μίλια) και υπολογίζεται ότι σε ετήσια βάση τη διασχίζουν 11,5 εκατομμύρια οχήματα με το κόστος κατασκευής της να είναι 110 εκατομμύρια δολάρια. Η γέφυρα αποτελεί μέρος του αυτοκινητόδρομου Ι-95, του βασικού αυτοκινητόδρομου που διατρέχει την ανατολική ακτή των ΗΠΑ, από τον βορρά ως τον νότο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T68bCP