Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Εισαγγελέας: Αθώωση Μίχου για βιασμό, ενοχή μητέρας για μαστροπεία UPD

 


Κόλαφος η εισαγγελική πρόταση για τη μητέρα της 13χρονης, ενώ προτείνεται η αθώωση του 55χρονου για το πιο βαρύ σκέλος του κατηγορητηρίου. Ενοχή δείχνει και για τους 22 απ' τους 23 κατηγορούμενους ως «πελάτες». Τα επόμενα βήματα.

Με την αγόρευση της εισαγγελέως Μαρίας – Ελένης Νικολού ολοκληρώθηκε σήμερα ένα σημαντικό κομμάτι της πολύκροτης δίκης για την φρικώδη υπόθεση με τη συστηματική σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης στον Κολωνό.

Η εισαγγελική πρόταση αποδείχθηκε κόλαφος κατά της μητέρας του 13 ετών κοριτσιού, ενώ ο Ηλίας Μίχος, βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, προτείνεται να απαλλαγεί για τα πιο βαριά αδικήματα από τα επτά συνολικά που κατηγορείται.

Ειδικότερα η εισαγγελέας έδρας πρότεινε ο 55χρονος να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται, καθώς και για οπλοκατοχή.

Πρότεινε, πάντως, να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών για βιασμό της ανήλικης, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής και για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων.

Για τη μητέρα της 13χρονης, η εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες προτείνει ενοχή για μαστροπεία μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την κόρη της να εκδίδεται. Παράλληλα την κατηγορεί ότι πίεζε και προέτρεπε την ανήλικη να παράγει βίντεο και φωτογραφίες με στόχο την αποκόμιση κέρδους. Τέλος, προτείνει την ενοχή της και για πορνογραφία, δηλαδή διανομή του υλικού σε συγκατηγορούμενούς της. Και οι δύο κατηγορίες της μαστροπείας έχουν την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και την φροντίδα της ανήλικης.

Για τον «Μιχάλη», η εισαγγελέας πρότεινε:

  • Ενοχή για διακεκριμένη μαστροπεία
  • Ενοχή για διακεκριμένη πορνογραφία
  • Αθώωση για τις συνευρέσεις, γιατί δεν προέκυψε ότι συναντήθηκαν

Όσον αφορά τους υπόλοιπους 23 κατηγορούμενους, στους οποίους αποδίδεται ο ρόλος του «πελάτη» η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των 22 για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο έναντι αμοιβής που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη και την αθώωση λόγω αμφιβολιών ενός κατηγορούμενου.

Το πρώτο σχόλιο απ' την πλευρά των δικηγόρων της 13χρονης

Με αποκλειστική δήλωσή της στο documentonews.gr, μια εκ των τριών συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας, η δικηγόρος Αγγελική Ψαράκη, επισημαίνει: «Θα μελετήσουμε πολύ προσεκτικά την πρόταση της κυρίας εισαγγελέως διότι θεωρούμε ότι δεν έχουν συμπεριληφθεί όλα τα πραγματικά περιστατικά που έχουν εισφερθεί στην ακροαματική διαδικασία κυρίως για τις κατηγορίες που αποδίδονται με βάση το κατηγορητήριο στον πρώτο κατηγορούμενο Ηλία Μίχο. Είμαστε βέβαιοι ότι το Δικαστήριο θα ακούσει προσεκτικά τις αγορεύσεις μας και θα αποφανθεί δίκαια με γνώμονα πρωτίστως την ορθή απονομή της δικαιοσύνης, την ουσιαστική αλήθεια και τη δικαίωση της 12χρονης».

Τα επόμενα βήματα στη δίκη προβλέπουν τα σχόλια των 30 δικηγόρων και στη συνέχεια θα εκδοθεί η απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κανένα νέο από τις έρευνες για το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου

  Τα οχήματα των συνεργείων που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης | Azin Haghighi/Moj News Agency via AP   UPD  ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛ...